• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Lasse Sylvest Mikkelsen

Jubler over FCK-skifte: Vores største salg i 10 år

Foto: FCK.dk

16-årige Ethan Amundsen-Day er fredag blevet præsenteret i FC København, og det kommer alle parter tilsyneladende godt ud af.

Af Lasse Sylvest Mikkelsen

Det norske stortalent Ethan Amundsen-Day skifter 1. juli til FC København fra den norske klub Fredrikstad FK.

Han når akkurat at afslutte sin ungdomsskolen, inden turen går til Danmark.

Allerede som 15-årig fik han debut på Frederikstads førstehold, og klubben er ikke sen til at beskrive ham som en af Norges største forsvarstalenter.

Derfor skæpper det også godt i kasse, når de sender ham videre til FC København. Sædvanligvis holder klubberne overgangssummen for sig selv, men den sportslige leder i Frederikstad, Joachim Heier, afslører, at handlen er den største i klubbens historie de sidste 10 år.

- Vi har fået en god aftale både kortsigtet og potentielt på langt sigt. Vi har etableret en god relation til FCK, som vi kommer til at bygge videre på i årene, der kommer. Noget som kommer særligt vores udviklingsafdeling til gode, fortæller han til klubbens hjemmeside.

Ethan Amundsen-Day havde kontrakt med Frederikstad frem til næste sommer, men klubben ønskede ikke at stå i vejen, da FCK kom på banen.

- FCK har været på banen længe og udvist en stor professionalitet i planlægningen for Ethan. Det har været vigtigt for os, at Ethan kommer til den rigtige klub i forhold til hans udvikling, vigtigere end den pris, vi kunne få for ham. Jeg er sikker på, at FCK kommer til at være et rigtigt godt sted for Ethan, og det bliver fedt at følge hans udvikling, fortæller Joachim Heier.

Den sportslige leder fortæller samtidig, at han vurderer Ethan Amundsen-Day har alle forudsætninger for at lykkedes i FC København.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020