• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Kender mulig BIF-investor: Han er meget troværdig

Foto: FC Helsingør

For FC Helsingørs formand er den potentielle Brøndby-investor David Blitzer en velkendt aktør. Han ser ingen røde flag ved landsmanden, som han til gengæld har et par gode råd til.

Af Anders Dehn

For de fleste danskere var David Blitzer komplet ukendt, indtil Ekstra Bladet forleden bragte ham på banen som topkandidat til at blive investor i Brøndby IF. Men for mindst én mand i dansk fodbold er Blitzer alt andet end ukendt.

Jordan Gardner, der er bestyrelsesformand i FC Helsingør, kender ikke Blitzer personligt, men er "meget bekendt" med hans investeringer i amerikansk sport og europæisk fodbold. Netop sidstnævnte er vigtig.

Gardner har tidligere kritiseret flere af sine landsmænd, der har opkøbt klubber i Danmark, for ikke at sætte sig godt nok ind i landet og kulturen (for eksempel her og her). Men det kommer givetvis Blitzer til gode, at han allerede er involveret i engelske Crystal Palace, tyske FC Augsburg, spanske AD Alcorcón og hollandske ADO Den Haag.

- Det er helt klart en fordel. Udfordringen er, at han ikke er så invovleret i nogen af klubberne, fordi han har så mange investeringer. Så han skal sørge for at placere de rigtige folk i klubben og sørge for, at den bliver drevet godt. Han er ikke i en situation, hvor han er så hands-on som mig. men han burde være i stand til at drive en fodboldklub, siger Gardner.

Derfor er Helsingør-formanden ikke så bekymret for, at Blitzer, hvis han ender med at købe sig ind i Brøndby, tiltrækker sig samme kritik, som Gardner har lanceret mod ejerne i Fremad Amager, Esbjerg fB og Jammerbugt FC.

- Han er en meget troværdig investor i amerikansk sport og er blevet det i europæisk fodbold. Jeg har ikke set nogen røde flag, som jeg har set hos nogle af de andre investorer, siger han.

Har du et råd til ham, hvis han køber sig ind i en dansk fodboldklub?

- Identificér de rigtige folk. Jeg er ikke superbekendt med direktøren og træneren (i Brøndby, red.), men hvis han har kontrol med klubben, skal han kigge på, om det er de rigtige.

- Han bør også kigge på den langsigtede strategi. Hvad er den? Vil klubben blive mere en sælgende klub, der har styr på økonomien? Eller vil den bruge mange penge og konkurrere med FC København og FC Midtjylland? Han skal sørge for at have en klar og præcis strategi.

Nogle Brøndby-fans har udtrykt skepsis over, at David Blitzer har opbygget sin erhvervskarriere i den amerikanske finansgigant Blackstone, der i Danmark nok er bedst kendt som kontroversiel og upopulær udlejer af tusindvis af boliger i især København. I 2020 indførte Folketinget også ny boliglovgivning, som blev kaldt Blackstone-loven, fordi den søgte at gøre op med selskabets metoder.

Spørgsmålet er, om man kan adskille Blackstone og Blitzer - og om Blackstones dårlig rygte i Danmark er noget, man som investor bør være opmærksom på.

- Fra hans perspektiv skal han være opmærksom på opfattelsen af hans karriere. For mig er det ret urelateret til, hvad han gør i sport. Folk i Danmark har måske bekymringer om hans forretningskarriere, men jeg ser det ikke som relevant. Han har meget erfaring i sport, og det er vigtigere at pege på, mener Jordan Gardner.

Læs meget mere om Blackstone og årsagerne til firmaets dårlige renommé her.