Video : Tipsbladet
Superliga

Konservative og Venstre bakker op: Der skal lukkes flere tilskuere ind

To borgerlige partier er positivt stemt over for at lukke flere tilskuere ind til Superliga-kampene.

DBU og Divisionsforeningen har startet en kampagne for, at der bliver lukket flere tilskuere ind til Superliga-kampene.

I øjeblikket er det kun 500 personer, der må overvære kampene i den bedste række, og det skyldes myndighedernes Covid-19-restriktioner, der blev strammet gevaldigt for en måneds tid siden, da smittetallet i Danmark begyndte at stige.

I Superliga-klubberne er der bred enighed om, at man kan håndtere mange flere tilskuere, uden at det udgør en øget smitterisiko. Det mener klubberne allerede, at de har bevist, og det bakkes altså op af DBU og Divisionsforeningen.

Læs også:Superliga-klubber kæmper for flere fans på stadion: Kan miste 850 millioner

Også på Christiansborg er der opbakning fra en række af de borgerlige partier.

- Kampen mod Covid-19 sker bedst af, at restriktioner giver mening. Divisionsforeningen i dag er ude med en opfordring til at vende tilbage til regler fra i sommer. De har gjort enormt meget og ingen smitte er påvist relateret til de fodboldkampe. Så kære minister - sæt i gang, skriver de Konservatives formand Søren Pape Poulsen på Twitter.

Venstre er ligeledes klar til at se på, om man bør lempe restriktionerne i forbindelse med Superliga-kampe.

Læs også:Vejle-direktør om mistede indtægter: Det er blodig alvor

- Restriktioner skal kunne forsvares og forklares. Min opfordring til regeringen er at genbesøge de konkrete regler og se, om de stadig giver mening. Gælder også Superligaen, hvor ingen smitte er konstateret, og hvor klubberne har sat enormt beredskab op, skriver Martin Geertsen, der er sundhedsordfører i partiet, på Twitter.

En udregning fra revisionsfirmaet Deloitte viser, at klubberne i Superligaen og den næstbedste fodboldrække, 1. division, tilsammen risikerer at miste 850 millioner kroner under de nuværende tilskuerbegrænsninger.

Læs også:FC København inviterer politikere til fodbold på søndag

Læs også:Optakt: SønderjyskE - Brøndby IF

Læs også:William Kvist afviser permanent sportschefsrolle i FC København