Video : Tipsbladet
Superliga

Kontroversiel sag vækker undren i Superligaen

Mens guldkampen i Superliga-toppen raser, vækker det opsigt i dansk fodbold, at der stadig ikke er en afgørelse i disciplinærsagen mod Ibrahim Osman og hans nye agent.

Der var bulder og brag, da Ibrahim Osman i vinter var i spil til flere Premier League-klubber.

Osman endte med at blive solgt til Brighton med effekt fra denne sommer.

Men ud over, at der var tale om en af de største handler nogensinde i Superligaen, vakte handlen også stor opsigt i Danmark og udlandet, fordi Osman skiftede agent op til og tilsyneladende dermed brød en klokkeklar aftale med sin nu tidligere agent.

Sagen blev hurtigt meldt til DBU, men selv om der nu er gået fire måneder, og sagsbehandlingen ifølge Tipsbladets oplysninger burde være ovre, er der mod forventning stadig ikke truffet en afgørelse.

Det trak ellers op til et punktum i midten af april, men her ti dage før Ibrahim Osmans sidste kamp i Danmark i denne omgang er der altså stadig ingen afgørelse.

Flere kilder i det danske fodboldmiljø udtrykker overfor Tipsbladet stor undren og forundring over, at en så vigtig sag har taget så lang tid, når indsamlingen af materiale og forklaringer fra parterne i sagen tilsyneladende for længst er overstået.

Ibrahim Osman (til højre) er en særdeles forward, der efter sommerferien skal til Brighton. En udlejning til Brightons samarbejdsklub Union SG kan muligvis komme på tale, ligesom det gjorde for Simon Adingra, da han i 2022 skiftede fra FCN til Brighton. Foto: Alamy

Osman kan blive alt fra pure frikendt til at få en bøde og en 'betinget' eller 'ubetinget' karantæne på en eller flere spilledage.

Og ender Osman med en karantæne efter slutningen på Superliga-sæsonen, vil det ifølge Tipsbladets kilder vække en stor og ophedet debat i dansk fodbold om sagsbehandlingen, og om det er retfærdigt og hensigtsmæssigt eller ej, at Osman spillede sæsonen færdig med en karantæne hængende over hovedet, der først blev effektueret, efter ghaneseren de facto blev Brighton-spiller, og om den meget lange sagsbehandling.

Disciplinærinstansen behandler løbende sager om blandt andet kort og karantæner i Superliga-kampe og tilskuer-spørgsmål, men en dom i den komplicerede og principielt vigtige sag om Osmans mulige brud på en repræsentationsaftale er der altså ikke kommet endnu.

FC Nordsjællands director of football operations Phil Radley udtrykte i et interview med Tipsbladet for små tre uger siden sympati med dem, der skal behandle den komplekse Osman-sag (læs mere her), som man i FC Nordsjælland ikke mener direkte vedrører dem, og som FCN heller ikke bør ramme klubben sportsligt i form af en karantæne.

Omkring samme tidspunkt, hvor kontroversen omkring Ibrahim Osmans agentforhold opstod, kom der nye agentregler og en digital agentplatform, hvilket i sig selv gav anledning til en række problemer og ballade med søgsmål og en delvis suspendering af indførelsen af de nye regler på verdensplan.