• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Kvist forsvarer udskældt beslutning: Det var Dubai eller ingenting

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC Københavns sportslige leder holder fast i, at beslutningen om at rejse til Dubai udelukkende er en sportslig vurdering.

Af Anders Dehn

Fans, eksperter og modstandere har det seneste døgn kritiseret FC København for at tage på træningslejr i Dubai, selv om klubben havde droppet det. Nu forsvarer midlertidig sportslig leder William Kvist beslutningen over for B.T.

Han forklarer, at beslutningen er truffet alene ud fra sportslige hensyn. FC København står foran et vigtigt 2020, og det giver bedre sportslige forberedelser at rejse på træningslejr.

Læs også:Ny kritik af FCK: Det er temmelig uforståeligt

- Vi skulle have været til Portugal, men på grund af corona-situationen lukker Europa ned, så turen blev ikke til noget. Vi stod med et dilemma, der hed Dubai eller ingen træningslejr, siger William Kvist ifølge B.T.

- Vi har forståelse for, at der er nogen, der ikke synes, at det her er det rigtige at gøre, men vi driver også en fodboldklub, hvor vi mener, at det her er det rigtige at gøre. Det er en samlet sportslig vurdering.

Læs også:Ekspert til FCK: Tag nu noget ansvar

Stanis Elsborg, analytiker ved Play the Game, som arbejder for demokrati, gennemsigtighed og ytringsfrihed i sportens verden, undrede sig tidligere på dagen over den sportslige vægtning over for de omfattende brud på menneskerettighederne, som finder sted i Dubai.

- Man må gøre sig klart, hvilket land man tager ned til. Når de lige frem nævner, at de har haft den politiske situation i overvejelserne, er jeg meget spændt på at høre, hvilke overvejelser det var. De kan ikke have taget ret meget stilling til, hvad der sker i landet, hvis det sportslige vægter over det politiske, sagde han. 

Læs hele interviewet med Elsborg her.

Læs også:FCK i U-vending: Tager igen på træningslejr i diktaturstat

Læs også:Solbakken og hans nye assistent legede landstrænere, da de var børn

Læs også:Dansk spiller om FCK-træningslejr: Et gigantisk selvmål