Foto: Jan Christensen/Getty Images
Superliga

Landstræner: Derfor udtager vi rusten FCM-spiller

Selv om Elias Rafn Olafsson er bænket i FC Midtjylland, er han stadig udtaget til Islands landshold.

Elias Rafn Olafsson havde etableret sig som førstevalget mellem stængerne i FC Midtjylland, men det ændrede sig, da Albert Capellas kom til. Så blev Jonas Lössl hevet ind fra højre, og Olafsson endte på bænken.

Dermed har de seneste måneder ikke budt på ret meget spilletid for den islandske målmand, men alligevel er han blevet udtaget til landsholdet, der møder Bosnien-Hercegovina og Liechtenstein i EM-kvalifikationen senere på måneden.

- Det er altid bedst med spilletid - især for målmænd. Det giver en rytme, som spillere helst skal have. Jeg ved, hvordan Elias har det, hvordan han træner, og hvad han foretager sig. Vi ved, hvor god en målmand han er. Men det er selvfølgelig vigtigt at spille kampe, for det er på den måde, man høster erfaring. Alligevel synes jeg, han har fortjent at være med, siger Islands landstræner Arnar Vidarsson og tilføjer:

- FC Midtjylland har lige skiftet træner - måske er han allerede på holdet i weekenden. Lad os håbe det.

Den islandske landstræner løfter samtidig sløret for den begrundelse, han har fået i forhold til, hvorfor Albert Capellas foretrak Jonas Lössl over Elias Rafn Olafsson.

- Træneren mente, at med hans filosofi var det bedre at have Jonas i målet, fordi han mente, at han (Løssl, red.) var bedre med fødderne. Det er grunden til, at Elias mistede sin plads som starter. Vi må se, hvad den nye træner har tænkt sig, lyder det fra Vidarsson.

Elias Rafn Olafsson har ikke spillet en kamp for FC Midtjylland siden oktober sidste år, hvor han vogtede målet i en pokalkamp mod FA 2000. Søndag er det Niels Lodberg, der står i spidsen for FC Midtjylland mod Silkeborg IF.