• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Lars Lilholt tager afsked med SIF-profil: Den næstmest kendte i Gammel Rye

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Lars Lilholt Band har været trøjesponsor for Mads Emil Madsen i Silkeborg IF i en årrække, og den kendte sanger har et tæt forhold til klubbens anfører, der snart skifter til LASK Linz i Østrig.

Af Ole Hoffskov

Da Lars Lilholt skrev kæmpehittet "Kald det kærlighed" i midten af 80'erne, tænkte den berømte troubadour ikke på Mads Emil Madsen. Han var slet ikke født på det tidspunkt, men Lilholt har i årenes løb sendt mange kærlige tanker i retning mod den snart tidligere profil og anfører i Silkeborg IF.

Lars Lilholt Band har i en årrække været trøjesponsor for Mads Emil Madsen i Silkeborg IF, men den aftale ophører snart. 

Mandag blev Mads Emil Madsen solgt til LASK Linz i Østrig, og dermed tager han snart afsked med den røde Silkeborg-trøje. Og dermed også trøjesponsoren.

- Det glæder mig helt vildt, at Mads er blevet solgt til LASK, som i øvrigt er et utroligt underligt navn. Nu får Mads nogle penge på kontoen, og han får måske mulighed for at spille Champions League. For Silkeborg IF synes jeg også, det er en god sag. De får nogle millioner i kassen, og lur mig, om ikke Kent Madsen (administrerende direktør i Silkeborg IF, red.) har sikret sig en videresalgsklausul. Det kunne ligne ham, siger Lars Lilholt til tipsbladet.dk og tilføjer:

- Det er selvfølgelig også lidt træls for os, der kommer på stadion i Silkeborg og er vant til at se Mads uge efter uge. Han bliver da savnet helt vildt, for han har nok været den bedste spiller i denne sæson.

Heldigvis er der som bekendt ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget.

- Jeg er utroligt glad for, at han skifter til udlandet. At se ham løbe rundt i AGF havde jeg godt nok været træt af. Uha, det vil jeg næsten ikke engang tænke på, fastslår Lars Lilholt.

Har kendt ham, siden han var knægt
Lars Lilholt og Mads Emil Madsen har et forhold til hinanden, som rækker meget længere end et sponsorat på en Silkeborg-trøje.

Læs også:Mads Emil Madsen jubler over transfer: Skal vise mig frem på den store scene

Fra Mads Emil Madsen var fem år, til han fyldte 12, var Lars Lilholt træner for midtbanetalentet i Gl. Rye IF. Hitmageren bor til dagligt i den lille by nær Silkeborg, og hans søn er bedste venner med den kommende LASK-spiller.

- Jeg har jo kendt ham, siden han var en lille dreng, og jeg var træner for ham. Man kunne godt se allerede dengang, at han var dygtigere end de andre. Det var et ret talentfuld kuld, vi havde, og Silkeborg fik selvfølgelig øje på Mads, som de hentede, da han gik i 5-6 klasse, fortæller Lars Lilholt.

Han måtte træde en smule i karakter, da Mads Emil Madsen blev for god til at spille for Gl. Rye IF.

- Jeg kan huske, at jeg holdte en tale for Mads og resten af holdet, inden han skiftede. ”Det er trist, at Mads forlader os, men vi ved godt alle sammen, at han er den bedste. Om nogle år kan vi nyde ham inde i Silkeborg, når han er blevet anfører”.

- Det var cirka det, jeg sagde. Og det fik jeg jo ret i, konstaterer sangeren.

Mads Emil Madsen har været anfører i Silkeborg IF i foråret, efter at Dennis Flinta, Simon Jakobsen og Ronnie Schwartz forlod klubben i januar. Han er ifølge Lars Lilholt et eksempel på, at en god anfører ikke altid er den, der råber højest.

Fordi meget kan man sige om Mads Emil Madsen, men nogen frembrusende type er han ikke.

- Han er en stille dreng, det er han sgu. Man han er målbevidst, og det har han altid været. Det er en af grundene til, at han har drevet det så langt. Og så synes jeg, det er meget sjovt, at de venner, han havde som lilleput, er de samme, han har nu. Når Mads Emil spiller om søndagen i Superligaen, sidder hans venner og råber efter ham på tribunen, og så spiller de computer sammen om aftenen, fortæller Lilholt.

Læs også:Silkeborg sælger anføreren: Det var et stort ønske for ham

Han har ikke haft tid til at tale med Mads Emil Madsen, siden han satte sin signtur på aftalen med LASK Linz.

- Når det her coronapis er overstået, skal jeg en tur til Østrig for at se ham spille. Så tager jeg hans far og brugsmanden fra byen med, og så får vi en god tur. Det kan være, nogle af de unge også vil med.

Ikke et nyt sponsorat
Lars Lilholt og band har været glad for at sidde klistret på ryggen af Mads Emil Madsen i flere år. Det var den oplagte måde at fortsætte det samarbejde, der blev indledt i Gl. Rye IF for mere end 15 år siden.

- Jeg har jo fulgt Silkeborg i over 25 år, så det var meget naturligt at sidde på ryggen af Mads Emil. Hele Gammel Rye er stolt af ham. Han er nok den næstmest kendte i byen nu, og hvis han gør det rigtig godt i Østrig, kan det være, at han vipper mig ned på andenpladsen, fastslår Lars Lilholt.

Skal du til at sponsere en anden Silkeborg-spiller nu?

- Nej, det gider jeg sgu ikke. Det var kun fordi, at det var Mads Emil, lyder det fra spillemanden.

Læs også:Mads Emil Madsen slår transferrekord i østrigsk klub

Læs også:Officielt: Silkeborg IF har solgt Mads Emil Madsen

Læs også:Silkeborg-keeper med uvis fremtid: Har ikke taget en beslutning