Lyngby-talent i fodsporene på 'Duncan', Sisto og 'Zanka'
2016-07-25 10:37
Foto: Lyngby Boldklub

Jens Odgaard tiltrak interesse fra Ajax Amsterdam og Borussia Dortmund, men vil først slå igennem i Lyngby, som gav den 17-årige Superliga-debut søndag.

Lyngby-træneren David Nielsen kalder ham for 'toptalentet i Danmark lige nu', og både hollandske Ajax Amsterdam og tyske Borussia Dortmund har haft ham til prøvetræning.

Søndag fik den kun 17-årige Jens Odgaard allerede sin Superliga-debut for Lyngby mod OB, da han kom på banen efter 80 minutter og erstattede den dobbelte målscorer Jeppe Kjær.

Og det er ambitionen om flere Superliga-minutter, der fik talentfulde Odgaard til at udskyde et eventyr i udlandet. Lyngby overbeviste tidligere på måneden nemlig Odgaard om at forlænge kontrakten med klubben frem til sommeren 2018.

Der var ellers bud efter Odgaard, som dog ikke vil afsløre, om det enten var Ajax eller Dortmund, der tilbød en kontrakt.

- Jeg kunne godt have taget af sted til udlandet nu, for jeg havde et tilbud fra én af de to klubber, siger Jens Odgaard til tipsbladet.dk.

- Ajax og Dortmund var super-tilfredse med mig, men jeg så bare muligheder i at få nogle Superliga-minutter. Desuden føler jeg mig godt tilpas i Lyngby og kan lide trænerteamet og spillerne, fortsætter han.

Angriberen drømmer selvølgelig om at komme til udlandet på et tidspunkt og prøve sig af på den internationale scene.

- Men lige nu gælder det om at få minutter i Superligaen, fastslår Odgaard, der selv er fan af spanske Valencia.

Han kan godt mærke, at der er forskel på ungdoms- og seniorfodbold og skal især forbedre sit løbepensum og sin teknik, mener han.

- Det er lidt et andet tempo, man skal vænne sig til, men jeg er ikke så træt længere, som jeg var i starten af sommeren. Jeg føler mig godt tilpas, og drengene er flinke mod mig, så jeg synes, det spiller, siger Odgaard.

- Mit mål i denne sæson er at få så meget spilletid i Superligaen som muligt, men jeg har ikke lagt mig nogle specielt konkrete planer, men håber bare at gøre det godt og få spilletid, slutter han.

Odgaard fik debut for Lyngbys førstehold som 16-årig i sidste sæson i en pokalkamp mod AaB.

SENESTE NYT...
OP | NED

SUPERLIGA-VIDEO