Målfarlige AGF knækker Vejle Boldklub i sæsonpremiere

AGF vandt mandag 4-2 over Vejles oprykkere, der ellers var tæt på et comeback i slutfasen.

AGF fortsætter i den nye superligasæson, hvor holdet slap i mesterskabsslutspillet.

De forsvarende bronzevindere vandt mandag aften et målrigt traditionsopgør mod oprykkeren fra Vejle med 4-2 på Ceres Park i holdenes første ligakamp i sæsonen.

Sejren blev grundlagt allerede i første halvleg med to tidlige scoringer, og med endnu en scoring efter pausen så det ikke ud til, at der ville blive tvivl om kampens udfald.

AGF sad nemlig tungt på spillet i store dele af kampen og var foran 3-0, men Vejle gav aldrig op og fik reduceret to gange i anden halvleg. Først i tillægstiden fik AGF sat endegyldigt punktum med 4-2-scoringen.

Aarhusianerne åbnede kampen i højt tempo med et aggressivt pres og stor selvtillid i afleveringerne. AGF tog kontrollen, og det gav hurtigt udbytte.

Allerede efter ni minutter fik AGF-spidsen Patrick Mortensen hjemmeholdets fans til at juble, da han headede et knaldhårdt indlæg sikkert i mål. Dermed fortsatte han de gode takter fra sidste sæson, hvor han scorede 18 superligamål.

Små ti minutter senere kopierede tårnhøje Frederik Tingager nærmest Mortensens mål, da han kom højst på endnu et indlæg fra venstresiden og fordoblede hjemmeholdets føring.

AGF fortsatte herefter som første halvlegs bedste hold og tillod ikke Vejle meget offensivt.

3-0-scoringen lå i luften, og da anden halvleg var et kvarter gammel, øgede islandske Jon Dagur Thorsteinsson AGF-føringen. Kantspilleren kom først på en ripost fra stolpen og tippede sikkert bolden i mål.

Vejle formåede dog i kampes slutning at få reduceret to gange og skabt fornyet spænding.

Først scorede den ghanesiske debutant Raphael Dwamena på et fladt spark fra kanten af feltet, og dernæst kom finske Juhani Ojala på måltavlen med et hovedstød efter hjørnespark i det 84. minut.

AGF's unge Benjamin Hvidt lukkede og slukkede dog Vejles håb om point, da han i det første minut af tillægstiden scorede til 4-2.