Video : Tipsbladet
Superliga

Pione Sisto åbner op: Støtter portugisisk sekt

Pione Sisto har trukket overskrifter i Portugal og Spanien, og nu reagerer han selv: Han støtter nemlig op om portugisisk sekt Pineal, der bor på en grund, som Sisto ejer i Portugal.

Pione Sisto har ikke været i kamp for FC Midtjylland siden november, og den tidligere danske landsholdsspiller den seneste uges tid trukket overskrifter i udlandet for andet end sin fodbold.

Ifølge den portugisiske avis Visao ejer Pione Sisto nemlig et stort stykke land midt i ingenting i Portugal, og denne grund beboes af en portugisisk sekt ved navn "Kingdom of Pineal" (vi kalder det Kongeriget Pineal herfra, red.), der har en ambition om at løsrive sig fra Portugal og blive en selvstændig stat.

Hidtil har det været ukendt, om Pione Sisto har haft kendskab til sektens arbejde, men nu giver den tidligere danske landsholdsspiller lyd fra sig. Det gør Sisto på Instagram. Han støtter helt og holdent op om den portugisiske sekt.

- Jeg har fået mange beskeder om mit forhold til Pineal-organisationen. Lad mig gøre det klart: Jeg er en atlet, entreprenør og filantrop. Mest af alt er jeg dog en åndelig mand, der tror på det gode. Jeg lever mit liv med et mål om altid selv at blive bedre og gøre verden til et bedre sted.

- Pineal-organisationen er en af de mange spirituelle, kulturelle, miljømæssige og økologiske projekter, jeg har doneret tid og energi til.

- Jeg er en patreon i Pineal-organisationen, fordi jeg er inspireret af deres filosofi, ideer, principper og måden, de lever på.

- Jeg mener, at verden har brug for flere organisationer, der sætter natur, miljø og helbred over profit.

- Så længe Pineal-organisationen fortsætter med - helt lovligt, roligt og spirituelt - at leve efter egne principper, ideer og etik, vil jeg altid støtte deres bestræbelser efter bedste evne, skriver Pione Sisto i en historie på Instagram.

Også de spanske aviser Faro de Vigo og Mraca har bragt en artikler om Sisto og sekten, der altså bor på danskerens grund. Grunden er angiveligt 4,7 hektar. 

Kongeriget Pineal er ledet af en britisk 'spirituel guru' ved navn Agua Akbal Pinheiro, som angiveligt har en målsætning om at leve isoleret fra resten af samfundet.

Af Kongeriget Pineals hjemmeside fremgår det, at organisationens vision er at 'iværksætte positive forandringer i verden gennem positiv handling', blandt andet gennem 'forskning i og udvikling af bæredygtige måder at leve på'. 

Men flere artikler fra avisen Visao sætter Kongeriget Pineal i et meget dårligt lys.

For eksempel fremgår det af denne artikel, at en dreng på bare 13 måneder døde i sekten, fordi han ikke fik lægehjælp. Det bekræfter ledere af sekten over for Visao. Ifølge Visao var drengen syg, men fik altså ingen lægehjælp.

Den sag er under en politiefterforskning, efter anklagemyndigheden har åbnet en undersøgelse af sekten og dødsfaldet af den 13 måneder gamle dreng.

Angiveligt blev barnets lig kremeret af sekten og kastet det i en flod.