Video : Tipsbladet
Superliga

Neestrup om transfers: Det er for simpelt at sige

Jacob Neestrup stresser ikke over transfersituationen, selvom FC København har mistet flere vigtigere spillere.

FC København indleder lørdag den nye sæson med en udekamp mod Lyngby Boldklub, og det bliver uden tre af holdets vigtigste spillere fra sidste sæson. 

Mohamed Daramy og Hákon Haraldsson har begge forladt FC København denne sommer, mens anfører Viktor Claesson er blevet ramt af en længerevarende skade. 

Jacob Neestrup føler dog ikke, at hans offensiv kan fremstå en smule tyndt besat efter skaden til Claesson. 

- Nej, det vil jeg ikke stå at sige. Vi spillede også mange kampe uden dem (Daramy, Haraldsson og Claesson, red.) sidste år. Men det er klart, at vi godt ved, at der er profiler, der har sagt farvel til FC København. Og de vil blive erstattet, siger Jacob Neestrup til Tipsbladet. 

Selvom flere profiler har sagt farvel, så er Jacob Neestrup ikke utålmodig i forhold til at få nogle erstatninger på plads. 

- Som det ser ud lige nu, så er der jo seks uger tilbage af vinduet. Jeg ved godt, at vi har solgt nogle spillere. Og de vil blive erstattet på et tidspunkt. Men den trup, vi har nu, skal kunne levere en god start på sæsonen, lyder det fra FC Københavns cheftræner. 

FC København har indkasseret op imod 127 millioner kroner på salget af Hákon Haraldsson, der tog nogle store skridt under Jacob Neestrup, og cheftræneren er stolt på islændingens vegne. 

- Alle spillere, som vi sælger og sender videre ud i den store verden og finder gode adresser til, er noget, der gør os stolte. Vi er glade på Hákons vegne. Han har været en stor profil i FC København, hvor han har vundet to mesterskaber og en pokaltitel, og han har spillet Champions League. Så han kan rejse ud med oprejst pande, siger Neestrup. 

Cheftræneren ønsker ikke at gå i detaljer med, hvilke positioner han helst vil have hentet forstærkninger til. 

- Det er for simpelt at gå ud og sige, at vi skal have en spiller, der er identisk med Hákon, og en spiller, der er identisk med Daramy. De kan blive erstattet én-til-én, men de kan også blive erstattet af andre typer, men med samme kvalitet, siger Jacob Neestrup. 

Neestrup afviser at være stresset over transfers, men den 35-årige træner har til gengæld mange andre ting at stresse over. 

- Jeg tror, at hvis du er cheftræner i FC København, så stresser du 365 dage om året. Transfers stresser mig ikke. Mit job er altid at gøre det eksisterende spillermateriale bedre. Det er det, jeg får mine penge for, lyder det fra FCK-bossen.

FC København spiller mod Lyngby Boldklub lørdag klokken 16.00.