• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Ny FCK-keeper har været skadet hele preseason

Foto: Getty Images

Det må formodes at være en lettere rusten Mathew Ryan, der ankommer til FC København.

Af Ole Hoffskov

Mathew Ryan er manden, der skal løse de keeperudfordringer, der akut er opstået i FC København, efter at Kamil Grabara blev knockoutet af Mathias Ross i en Superliga-kamp for to uger siden.

Den australske landsholdsmålmand bliver med al sandsynlighed præsenteret i FC København tirsdag, og dermed er han klar til at tage kampen op med Karl-Johan Johnsson, mens Kamil Grabara slikker sårene.

30-årige Mathew Ryan tager et flot CV med sig til København, men han har på det seneste haft nogle skadesproblemer, skriver AS. Ifølge avisen har målmanden misset hele preseason i Real Sociedad på grund af betændelse i knæet og har ikke spillet en eneste testkamp. Dermed må man altså formode, at Ryan har noget rust, der skal bankes af, før han er på 100 procent.

Det helt store spørgsmål er naturligvis, hvem der skal vogte målet i skæbnekampen mod Trabzonspor på tirsdag. Tør Jess Thorup så bruge Mathew Ryan allerede? Er en lettere rusten Ryan stadig at foretrække over Karl-Johan Johnsson? Der er nok at gruble over for FCK-træneren.

FC København betaler ifølge en række spanske medier lige under fire millioner kroner for Mathew Ryan, og det er en pris, fodboldekspert Allan Kuhn kalder for "underlig". 

Målmanden kan blandt andet bryste sig af 73 landskampe for Australien, 123 Premier League-kampe og 23 gruppespilskampe i Europa League. Han har foruden Real Sociedad tørnet ud for Brighton, Club Brugge, KRC Genk, Valencia og Arsenal i Europa. 

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.