• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Lasse Sylvest Mikkelsen

Nyt AGF-stadion på vej: Her er status

Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

Sidste år blev planerne for et nyt stadion i Aarhus lanceret, men siden har der været stille om projektet. Nu er der nyt.

Af Lasse Sylvest Mikkelsen

Der er gang i forberedelserne til det nye stadion i Aarhus, som forventes at stå klar i løbet af 2025.

Stadionprojektet, der kaldes Kongelunden, er i sin indledende fase og den nedsatte stadiongruppe, har lige nu meget travlt med at finde inspiration rundt om i Europa.

Det fortæller arkitekt og chefkonsulent i Kongelundens sekretariat Trine Berthold til Lokalavisen Aarhus.

For med mindre end fem år til bolden skal rulle på det nye aarhusianske stadion, så mangler der stadig planer om, hvordan stadionet skal se ud, og hvor i Kongelunden det skal placeres. Og de kommer ikke lige forløbigt lyder det:

Læs også:Superliga powerranking: Dårligste forsvarsspil siden 90'erne

- Vi har nok først nogle visualiseringer, man kan læne sig op ad, om et års tid. Vi skal jo først invitere de allerbedste arkitekter og ingeniører ind i udviklingen af et nyt stadion. Det regner vi med at kunne gøre i midten af næste år, siger Trine Berthold.

Indtil da forsøger stadiongruppen at finde inspiration fra andre stadions rundt om i Europa. Det får de hjælp til af den tyske virksomhede IFS, der er eksperter i at bygge stadioner. Trine Berthold nævner Groupama Aréna Budapest i Ungarn og Allianz Stadion i den østrigske hovedstad Wien som særligt interessante på grund af infrastrukturen og muligheden for at afholde vip-arrangermenter og koncerter.

Næste skridt i projektet er en visionskonkurrence for hele projektet omkring Kongelunden, hvor det nye stadion skal ligge. Og der mangler ikke kreatvitet blandt de - indtil videre - 43 indsendte bud.

- Der er eksempler på, at det er bebygget med en park ovenpå, og nogle steder er der en kæmpe parkeringsgarage under stadion. Der er også eksempler på butikker og værksteder i kanten af stadion som nye funktioner, der vender sig mod offentligheden. Andre steder er stadionet bygget sammen med boliger.

Læs også:Superligaens bedste: Suveræne Jesper Lindstrøm

- Der er dog ingen planer om at bygge boliger i området, da de store donationer til projektet og byrådets finansiering betyder, at det som udgangspunkt ikke er nødvendigt, pointerer Trine Berthold overfor Lokalavisen Aarhus.

Når visionerne er på plads, så begynder den egentlige arkitekt-konkurrence, som bliver udbudt i midten af 2021. Her forventer man at have flere detaljer på plads som f.eks. den eksakte placering af stadion, samt hvilken økonomi der er til rådighed.

En ting virker dog sikkert. Der kommer ikke nogen løbebane mellem banen og tilskuerne.

Læs også:Så Ståle-interviewet: Min kone var træt af, at det var så langt

Læs også:Ny nedtur for FCK: Historisk overhaling af FC Midtjylland

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 9. spillerunde

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus