• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Optakt: AGF - FC Midtjylland

Foto: Getty Images

Både AGF og FC Midtjylland kan tage førstepladsen efter denne runde. Nu møder de i et direkte opgør.

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: Ceres Park, Århus
Dommer: Jens Grabski Maae
På TV: Canal 9
Hashtag: #agffcm #sldk

Holdnyt:
AGF:
Det er en vaskeægte tophold, der venter søndag eftermiddag. Ikke alene ligger AGF og FC Midtjylland på tredje- og andenpladsen i Superligaen, de sluttede også begge i top 3 i seneste sæson.

Det er så tæt blandt rækkens øverste hold, at både AGF og FCM kan overtage førstepladsen efter denne runde. De har henholdsvis to og ét point op til SønderjyskE, der møder OB.

I det lys er det måske meget godt for AGF, at holdet har haft god tid siden seneste kamp. Truppen har nemlig været ramt af skader i de seneste uger, og i pokalkampen mod Kolding IF for i midten af seneste uge sad seks mand over: Casper Højer, Niklas Backman, Søren Tengstedt samt den australske trio bestående af Alex Gersbach, Zach Duncan og Mustafa Amini.

Højer er blevet klar til FCM, men det er ingen af de andre. Til gengæld er Milan Jevtovic tilbage i fuldt vigør, efter han missede en række kampe på grund af skader.

FC Midtjylland:
Landskampspausen skulle have været et tiltrængt pusterum for en række FCM-profiler, men endte i stedet med at være en hektisk periode for flere af holdets bærende spillere.

Dels fik Evander konstateret coronavirus tirsdag og sidder dermed ude, når holdet gæster Århus.

Derudover var Pione Sisto, Anders Dreyer, Erik Sviatchenko, Alexander Scholz og Jesper Hansen af sted med landsholdet, men endte med et tilbringe flere dage i karantæne, fordi de havde været i tæt kontakt med cornasmittede Robert Skov.

Læs også:Superliga powerranking: Har kniven for struben efter ydmygelse

Det betød også, at de ikke var tilgængelige, da FCM spillede pokalkamp mod HB Køge i seneste uge. Det gik dog alligevel; mestrene vandt 1-0.

Man må dog formode, at startopstillingen ser væsentligt anderledes ud søndag eftermiddag mod AGF. Måske endda med Awer Mabil som den eneste genganger af de 11 startere.

Karantæne:
AGF: Ingen
FC Midtjylland: Ingen

Bud på startopstillinger:
AGF (4-3-3): Grabara – Diks, Hausner, Tingager, Højer – Blume, Poulsen, Olsen – Thorsteinsson, Mortensen, Grønbæk

FC Midtjylland (4-2-3-1): Hansen – Andersson, Sviatchenko, Scholz, Paulinho – Onyeka, Cajuste – Dreyer, Sisto, Mabil – Kaba

Profilen:
Det er efterhånden lang tid, siden Anders Dreyer spillede en kamp, hvor han ikke var direkte involveret i et mål; faktisk over to måneder. Derfor må han betegnes som en mand, som AGF skal holde øje med.

Vidste du, at..:
AGF har et usædvanligt godt tag på FC Midtjylland, og de tre gange, holdene har mødtes det seneste år, er resulteret lutter AGF-sejre. Ved alle tre lejligheder har holdet desuden scoret mindst tre gange.

Dom:
Det bliver spændende at se det indbyrdes styrkeforhold mellem to af ligaens bedste mandskaber og forventede tophold. Især med tanke på de seneste indbyrdes opgør.

Læs også:Reddet af teknikalitet: Slipper for straf trods regelbrud før FCM-kamp

De har været målrige, men vi tror ikke, at det gentager sig denne gang. Kampen ender 1-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Medie: FCM kan miste hjemmebane i Champions League

Læs også:Oprejsning til tidligere AGF'er: Otte års kamp for erstatning er slut

Læs også:David Nielsen: Tingene kan blive afgjort i denne periode