Foto: IMAGO
Superliga

FC København - FC Nordsjælland

19.spillerunde af Superliga-sæsonen lukker og slukker med et ordentligt brag i Parken, når FC København mandag aften tager imod FC Nordsjælland.

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 19:00
Spillested: Parken, København
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
På TV: TV3 Sport

Holdnyt:
FC København:
Så er jagten gået ind på at generobre det danske mesterskab. FCK er allerede ud af pokalturneringen, mens det inden længe også er slut med europæisk fodbold for denne omgang.

I Superliga-regi kunne man godt have forventet lidt mere fra de forsvarende danske mestre i efteråret, men med kun én turnering at koncentrere sig om i den resterende del af sæsonen, bliver FCK formentlig svære at have med at gøre i foråret.

Københavnerne lagde planmæssigt fra land i årets første Superliga-kamp, som bød på en fortjent 3-0 over Silkeborg. Første halvleg var en jævnbyrdig affære, hvor FCK sagtens kunne have kommet bagud, men efter pausen satte Neestrups tropper tingene på plads med tre scoringer fra de offensive profiler Mattsson, Claesson og Elyounoussi. Sejren bringer ’’løverne’’ op på andenpladsen med kun ét point færre end Brøndby.

Sidste fredag bød på en uheldig træningssession for FCK med skader til Jelert, Boilesen og Lerager, der sammen med Sander og Khocholava missede opgøret mod Silkeborg. Det er endnu tvivlsomt, hvor mange, som når at blive klar til dette opgør.

FC Nordsjælland:
Medaljebejlerne FC Nordsjælland fik ligesom FCK en flot start på det nye år, da det hjemme mod lokalrivalerne fra Lyngby blev til en fortjent 3-2 sejr. Sejren bringer Farum-klubben op på rækkens fjerdeplads, hvorfra der er seks point op til FC Midtjylland og FCK, og syv op til førerholdet Brøndby.

Nordsjællænderne sluttede efteråret af på en skidt formkurve med kun én sejr i de sidste fem kampe, og på den baggrund var det selvfølgelig glædeligt, at foråret startede ud med en sejr. Om end den var forventelig.

Lige så glædeligt var det, at Hoff Thorups tropper for første gang siden 27.august scorede mere end to gange i en Superliga-kamp. Andreas Schjelderup stod for én af de tre scoringer, og det bliver vigtigt for FC Nordsjællands medaljechancer at få nordmanden tilbage på det tårnhøje niveau, han viste inden skiftet til Benfica.

Benjamin Nygren sidder fortsat ude med en knæskade, mens spillere som Sertdemir, Ascone og Barslund heller ikke var at finde i truppen til årets første kamp.

Karantæner:
FC København: Ingen
FC Nordsjælland: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC København (4-3-3): Grabara - Diks, Vavro, McKenna, Sørensen – Mattsson, Falk, Goncalves – Elyounoussi, Claesson, Achouri

FC Nordsjælland (4-2-3-1): Hansen - Villadsen, Hansen, Nagalo, Frese - Tverskov, Svensson – Rasmussen, Ingvartsen, Schjelderup - Harder

Dom:
Der har været fuld smæk på målscoringen i de seneste fire indbyrdes møder mellem FCK og FC Nordsjælland på tværs at turneringer med resultaterne 3-2, 5-3, 3-2 og 2-2.

Begge mandskaber kommer til opgøret med selvtillid efter sejr og tre scoringer hver i forårspremieren, og på den baggrund kunne der snildt ligge endnu en målfest at vente mandag aften.

Med FCK’s hjemmebanefordel in mente og deres fuldkommen fremragende offensive arsenal dufter det af en hjemmesejr, selvom FC Nordsjælland nok skal få bidt fra sig undervejs. 3-1 til ’’løverne’’.