• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: FC Midtjylland - AGF

Foto: Getty Images

AGF har tidligere vundet på MCH Arena i denne sæson, og nu skal David Nielsens mandskab forsøge at gentage succesen mod Superligaens tophold.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 20.00
Spillested: MCH Arena, Herning
Dommer: Peter Kjærsgaard 
Slutspil: Mesterskabsspillet
På TV: Canal 9
Hashtag: #fcmagf #sldk

Holdnyt:
FC Midtjylland:
De sejrsvante midtjyder måtte nøjes med et point i seneste runde mod Brøndby IF, og dermed tabte Brian Priskes tropper en smulle terræn til FC København. Man kan dog ikke tage fra ulvene, at de fortsat stormer mod mesterskabet.

Mod Brøndby IF afgav FCM ikke en eneste chance, og det har holdet nu ikke gjort i de seneste tre kampe, som også har budt på opgør mod FC Nordsjælland og AaB. Topholdets defensiv er ganske enkelt frygtindgydende. 

Det er offensiven ikke på samme måde, og det var ikke mange chancer, der blev skabt mod Brøndby. En spiller som Sory Kaba mangler fortsat at bevise, hvorfor FC Midtjylland gjorde ham til rekordindkøb.

Hjemmeholdet har både Frank Onyeka og Mikael Anderson i karantæne mod AGF, og derudover er Evander ude med en skade, efter han måtte udgå med en ankelskade tidligt i kampen mod Brøndby IF. 

Gustav Isaksen og Dion Cools kan også afskrives.

AGF:
Hvis man har været en smule usikker på, om AGF kunne holde hele vejen i denne sæson, leverede århusianerne noget af et statement onsdag aften. De er storfavoritter til at snuppe bronzemedaljerne.

FC Nordsjælland, der tre dage forinden havde udspillet FC København, blev sat godt og grundigt på plads af AGF, der vandt 2-1 på hjemmebane. Det var mænd mod drenge, som FCN-træner Flemming Pedersen udtrykte det efter kampen.

Læs også:Det lærte vi af Superligaen: AGF viser muskler i bronzekampen

David Nielsen er en rolig mand, men han må være meget begejstret over sit AGF-mandskab i øjeblikket.

Nu gælder det et opgør mod topholdet FC Midtjylland, som AGF er ét af bare tre mandskaber, der har besejret i denne sæson. David Nielsen har ingen i karantæne, men må se bort fra Zach Duncan og Alex Gersbach. Anfører Niklas Backman er med igen. 

Også Mustafa Amini og Mustapha Bundu er ude af truppen. Sidstnævnte måtte udgå af midtugekampen, mens Amini får "et hvil" ifølge AGF. 

Karantæner:
FC Midtjylland: Mikael Anderson og Frank Onyeka
AGF: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Midtjylland (4-2-3-1): Hansen - Andersson, Sviatchenko, Scholz, Paulinho - Cajuste, Sparv - Vibe, Dreyer, Mabil - Kaba

AGF (4-3-3): Eskelinen - Munksgaard, Backman, Tingager, Højer Nielsen - Hvidt, Poulsen, Blume - Thorsteinsson, Mortensen, Ankersen

Profilen:
Kun Brian Priske ved, hvordan FC Midtjylland stiller op, men det kunne meget vel trække op til en sjælden startplads til Tim Sparv i fraværet af Frank Onyeka. Dermed skal den finske landsholdsanfører agere skraldemand på den centrale midtbane, og det vil være en tiltrængt lejlighed for Sparv til at vise sig frem. Midtbanespillerens aftale udløber efter denne sæson.

Vidste du, at..:
Jesper Hansen har rundet 100 clean sheets i Superligaen, og han er den fjerde spiller til at opnå den milepæl. De øvrige er Jimmy Nielsen, Arek Onyszko og Mogens Krogh. Sidstnævnte har rekorden med 126.

Dom:
Det er et godt bud på Superligaens to bedste defensiver, der står over for hinanden, så begge hold kan meget vel få svært ved at score. Og så lugter det automatisk af en målfattig forestilling.

Læs også:Optakt: Brøndby IF - FC København

Det ligger dog ikke til FCM og AGF at spille 0-0 mod hinanden. Det har de kun gjort én gang i 47 kampe.

AGF vandt senest, de besøgte MCH Arena, og der kan lure en lille overraskelse søndag aften, men omvendt fremstår FCM nærmest umulige at score imod i øjeblikket. Det bliver en tæt kamp, men buddet herfra er en 2-1-sejr til de midtjyske værter.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 28. spillerunde

Læs også:Zeca om Brøndby-kampen: Det handler ikke kun om at få tre point

Læs også:Få klubber kan lokke Troels Bech: Men EfB, SIF og Brøndby kan