Optakt: FC Nordsjælland - Hobro IK
2016-02-26 09:10

Weekenderne bliver lidt sjovere nu. Superligaen er i gang igen. Foråret er på vej. OB møder AGF. Anpfiff!

Kampfakta: 
Spillested: Tre-For Park, Odense
Dommer: Jens Maae
Kampstart: Fredag klokken 18.00
På tv: 18.00
Twitter: #obagf #sldk
 
Holdnyt:
OB:
Resultatmæssigt har det ikke været prangende for OB i opstartsfasen, men alligevel blæser der positive vinde over Ådalen. For første gang i et par sæsoner er der ikke rigtig udsigt til et forår i nedrykningsfarens tegn, og der kan arbejdes roligt videre med Kent Nielsens ideer. 
 
Vinterpausen har budt på nye ansigter i Odense, og der er særligt forventninger til Izunna Uzochukwu, der har imponeret i testkampene. Det bliver til gengæld spændende at se, om OB vil satse på Sten Grytebust eller Maksym Koval. Førstnævnte er i hvert fald den langsigtede løsning, men tilliden til Koval er næppe stor. Bulletinerne fra Fyn siger, at Grytebust får chancen mod AGF.
 
Endelig bliver foråret og fredagen formentlig præget af Rasmus Falks forestående afsked med OB, men offensivspilleren har flere gange slået fast, at han er opsat på at slutte godt af i OB. Han elsker stadig klubben – elsker klubbens fans stadig ham? 
 
AGF:
Der er en ny sherif i Aarhus, hvor Glen Riddersholm har taget over efter Morten Wieghorst, og det bliver interessant at følge den tidligere FC Midtjylland-træner i sit nye job. Opstarten har været blandet, men der har været gode momenter, og som altid før en sæson, er der optimisme at spore i Smilets By. 
 
Glen Riddersholm prædiker især udvikling, og derfor passer han godt til det tidligere by-slogan ”Aarhus for progress”, men AGF vil også have godt af et roligt forår med solide og stabile resultater. 
 
Og så bliver det interessant at se Morten 'Duncan' Rasmussen tilbage i den hvide trøje. Han bliver nok aldrig træt af at score mål og vinde fodboldkampe, så det der ligner et stærkt vinterindkøb, kan blive en stor succes i foråret for AGF. Starter han allerede i Odense?
 
Karantæne:
OB: Frederik Tingager
AGF: Adrián 'Piscu' López Rodríguez
 
Bud på startopstillinger:
OB (4-4-2):

OB (4-4-2): Grytebust – Lund, Jonasson, Nielsen, Skulason – Desler, Izunna, El Makrini, Falk – Jacobsen, Festersen

 
AGF (4-1-4-1):
AGF (4-1-4-1): Rasmussen - Mikanovic, Backmann, Elez, Christensen - Jønsson - Bjarnason, Olsen, Pedersen, Cavric - Duncan
 
Profilen:
Izunna Uzochukwu er hentet til OB for at få styr på midtbanen i OB, hvor han skal fungere som hård hund. Hans første kamp bliver mod hans gamle træner Glen Riddersholm, og det afgørende for OB, at Izunna og El Makrini får styr på midtbanen, der i efteråret for ofte sjældent beskyttede forsvaret ordentligt. 
 
Vidste du, at...:
Der er stort set garanti for mål, når AGF og OB mødes i Superliga-regi. I de seneste 60 Superliga-kampe mellem de to hold, er kun én kamp endt 0-0. Til gengæld er der scoret 19 mål i de seneste fire indbyrdes kampe. 
 
Dom:
En forårspremiere er altid svær at spå om, og når det så er AGF og OB, der spiller, bliver det ikke lettere. Ingen af de to hold er begunstigede af at have bomstærke bastioner i forsvaret, så det kan godt blive en målrig affære. Det kan også blive tæt og uden vinder, så vi byder på 2-2.
 
 
 
SENESTE NYT...
OP | NED

SUPERLIGA-VIDEO