• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Quvang

Optakt: Randers FC - Brøndby IF

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Randers tabte for første gang i sæsonen senest, og Brøndby kan bare ikke vinde. Læs optakten til kampen her.

Af Jacob Quvang

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: Cepheus Park, Randers
Dommer: Mads Kristoffer-Kristoffersen
På TV: TV3+
Hashtag: #rfcbif #sldk

Holdnyt:
Randers FC:
Randers tabte mandagens topkamp mod FC Nordsjælland, hvor der var decideret klasseforskel på kunstgræsset i Farum. Dermed har Thomas Thomasbergs mandskab nu også prøvet at tabe en Superliga-kamp i denne sæson, og kort efter lukkede Thomas Thomasberg guldsnakken. 

Derfor bliver det enormt interessant at se, hvordan Randers-holdet reagerer på det. Formår Thomas Thomasberg at hive dem ovenpå igen, eller venter der et større arbejde for at vende det? Umiddelbart virker det første mest realistisk, da Randers gennem længere tid under Thomasberg har været særdeles stabile.

Randers-kollektivet ser dog ikke lige så stærkt ud som tidligere, hvilket syv indkasserede mål i de seneste tre kampe vidner om. I disse kampe har Patrik Carlgren heller ikke formået at holde nullet, og pludselig virker den svenske Superliga-profil menneskelig. 

Til kampen er Mattias Andersson på skadeslisten. 

Brøndby IF:
Heller ikke i hjemmekampen mod Lyngby senest fik Brøndby den succesoplevelse, de så alvorligt tørster efter. For det er alvor for Brøndby, der er tredjesidst, og som efterhånden kan se mulighederne for at sikre sig en plads i mesterskabsspillet smuldre. 

Mod Lyngby var det ellers ganske underholdende, hvilket resultatet på 3-3 også vidner om. Det vidner dog også om et sårbart Brøndby-mandskab, som tillader alt for mange chancer. Særligt på dødboldene er den helt gal, hvor Brøndby indkasserede to gange, hvilket reelt kostede sejren. I alt har Niels Frederiksens hold lukket syv mål ind på hjørnespark efter sæsonens første 11 kampe, og det er allerede mere end i samtlige af hans andre sæsoner i klubben.

Han kan dog glæde sig over, at Nicolai Vallys ligner netop den forstærkning, som han var hentet ind til at blive. Han scorede mod Lyngby og har nu været indblandet i tre mål i sine første fire kampe for Brøndby.

Niels Frederiksen måtte undvære Ohi Omoijuanfo mod Lyngby grundet et dødsfald i den nærmeste familie, men han er tilbage. Også Hedlund er klar efter sin mindre skade. Derfor er det kun Kevin Mensah og Oskar Fallenius, der er ude med skader.

Frederik Alves Ibsen, Henrik Heggheim og Marko Divkovic er sat af.

Karantæner:
Randers FC: Ingen
Brøndby IF: Ingen

Bud på startopstillinger:
Randers FC (4-4-2): Carlgren - A. Andersson, H. Andersson, Høegh, Kopplin - Ankersen, Johnsen, Lauenborg, Kehinde - Egho, Bundgaard

Brøndby IF (4-3-1-2): Hermansen - Gammelby, Maxsø, Tshiembe, Riveros - Wass, Radosevic, Slimane - Vallys - Schwartau, Omoijuanfo

Dom:
Sidst de to hold mødte hinanden var det en særdeles underholdende affære, og det kan det meget vel blive igen. 

For Brøndby skal ud og vinde for at holde snor i konkurrenterne foran, mens Randers skal ovenpå efter den sløve indsats mod Brøndby. Vi gætter på en ny pointdeling mellem de to hold. 1-1 slutter den. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: