• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Quvang

Optakt: Randers FC - Brøndby IF

Foto: Anders Kjærbye/Getty Images

Randers skal for første gang reagere på et nederlag under Rasmus Bertelsen, og Brøndby skal bygge videre på en derby-sejr. Vi bager op til kampen.

Af Jacob Quvang

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: Cepheus Park, Randers
Dommer: Jens Maae
På TV: 6'eren
Hashtag: #rfcbif #sldk

Holdnyt:
Randers FC
Fem kampe skulle der gå, før Rasmus Bertelsen oplevede at tabe for første gang som cheftræner i foråret for Randers FC. 

Mod formstærke Viborg FF mødte Randers overmagten, og nederlaget var fuldt fortjent. Det bliver derfor også spændende at se, hvordan Bertelsens Randers reagerer; bliver det med en ny bleg indsats, eller løfter man sig op på det niveau, som har sikret flotte sejre over FCK og Brøndby på det seneste? 

Det er ikke mere end et par uger siden, at Randers udraderede Brøndby med hele 4-0 på Brøndby Stadion. Presspillet sad lige i skabet, og de offensive spillere funklede. Fortsætter Randers i samme spor denne gang, eller har man en anden tilgang til kampen? Det bliver interessant at se. 

Daniel Høegh og Frederik Lauenborg er ude af kampen, men Mikkel Kallesøe er tilbage i kamptruppen.

Brøndby IF
De er godt nok svære at blive kloge på, Brøndby. Nærmest ingen havde set den komme, at man tog til Parken og hentede tre point efter en række dårlige resultater, men det var lige nøjagtig, hvad Brøndby gjorde. 

Imponerende må man bare sige. Jesper Sørensen havde til kampen skiftet til et tremandsforsvar, og det gav pote. Her skinnede Rasmus Lauritsen i midten af bagkæden, og mon ikke at Jesper Sørensen vælger at fortsætte i det spor. 

Josip Radosevic var også fremragende mod FCK, og kroaten, der har fået en del kritik for sit spil med bolden, var manden, der brød bolden, som førte til Brøndbys sejrsmål. Han bidrager med en helt anden form for dynamik, og mon ikke han får genvalg på en svær udebane.

Brøndby må undvære Nicolai Vallys, der har karantæne, og det kommer uden tvivl til at påvirke spillet på den sidste tredjedel. Det bliver interessant at se, hvordan Jesper Sørensen vil fylde det hul. Skal Hedlund ind og tilføje fart sammen med Kvistgaarden, eller bringes den mere boldspillende Evjen i spil? 

Mathias Greve er fortsat skadet, og så sidder Nicolai Vallys ude med karantæne.

Karantæner:
Randers FC: Ingen
Brøndby IF: Nicolai Vallys

Bud på startopstillinger:
Randers FC (4-4-2): Patrik Carlgren - Adam Andersson, Hugo Andersson, Carl Johansson, Björn Kopplin - Tobias Klysner, Lasse Berg Johnsen, Mads Enggård, Simen Nordli - Filip Bundgaard, Stephen Odey

Brøndby IF (3-4-2-1): Mads Hermansen - Kevin Tshiembe, Rasmus Lauritsen, Frederik Winther - Sebastian Sebulonsen, Josip Radosevic, Daniel Wass, Kevin Mensah - Mathias Kvistgaarden, Håkon Evjen - Ohi Omoijuanfo

Dom:
Da de to hold mødte hinanden for et par uger siden på Brøndby Stadion, vandt Randers hele 4-0. Det gentager sig nok ikke, for Brøndbys systemskifte er lige, hvad holdet har brug for, og det giver også pote her. Vestegnesklubben bygger op på derbysejren ved at vinde 2-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: