• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: Vejle Boldklub - AC Horsens

Foto: Getty Images

Det er svært at se, hvordan AC Horsens skal kunne redde sig i Superligaen, mens Vejle Boldklub omvendt har kniven for struben.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Torsdag klokken 18.00
Spilelsted: Vejle Stadion
Dommer: Jens Maae
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #vbach #sldk

Holdnyt:
Vejle Boldklub:
Oprykkerne lå i hele efteråret med god afstand til nedrykningsstregen, men Lyngbys forrygende form har i foråret har betydet, at Vejle ingenlunde har kunnet vide sig sikker. Og nu har Constantin Galcas tropper bare fire point ned til Lyngby, og man må være nervøs, for Lyngby er flyvende.

Vejle kan dog glæde sig over, at man har fundet noget form og ikke har tabt i de tre seneste Superliga-kampe. De kampe har kastet fem point af sig, senest et enkelt mod AaB.

Cheftræner Galca har været uden flere spillere den seneste tid - blandt andre 17-årige Wahid Faghir og backen Thomas Gundelund.

Senest var man også uden stopper Mads Greve.

AC Horsens:
Matematisk kan de fortsat redde sig, men man skal være yderst optimistisk for at tro på, at det kan lade sig gøre for østjyderne.

Jens Berthel Askous mandskab tabte senest til nærmeste hold i tabellen, Lyngby Boldklub, så nu er det et spørgsmål om at tid, før nedrykningen er en realitet.

Derfor handler det også om at få en god afslutning på sæsonen, så man i stedet kan få en god overgang til den kommende sæson.

Askous hold kan samtidig stikke en kæp i hjulet på rivalerne Vejle, som med pointtab mod Horsens kan komme i alvorlig nedrykningsfare, hvis Lyngby vinder igen.

Horsens er fortsat uden angriber Jannik Pohl.

Karantæner:
Vejle Boldklub: Ingen
AC Horsens: Ingen

Bud på startopstillinger:
Vejle Boldklub (4-3-3): Brunst - Mølgaard, Kovacic, Kolinger, Bengtsson - Schoop, Ezatolahi, Ramadani - Sousa, Ekitike, Engel

AC Horsens (3-5-2): Delac - Gomez, Kiilerich, Reese - Buus, Jacobsen, Gemmer, Hansson, Dyhr - Prip, Tengstedt

Profilen:
Tobias Mølgaard har virkelig været et lyspunkt på Vejle-holdet i denne sæson. Højrebacken leverer godt og fighter i alle kampe, og han bliver vigtig i et opgør mod ærkerivalerne Horsens.

Vidste du, at…:
Da AC Horsens i november vandt 3-1 over Vejle, var det Horsens-holdets første sejr i denne sæson. Ikke nok med det var det også første gang, at holdet formåede at slå Vejle i Superligaen. Af de 12 gange, holdene tidligere har mødtes, har Horsens bare vundet den ene gang.

Dom:
Det bliver med sikkerhed et tæt lokalopgør, hvor der kommer masser af fight og nærkampe. Vejle er pisket til at hente point, da Lyngby bliver ved med at vinde og bare er fire point efter i tabellen.

Den desperation for at få point forventer vi at se fra Vejle-holdet. Og det ender med at føre til en tiltrængt sejr. 2-1 til VB.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus