• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: Viborg FF - FC Midtjylland

Foto: Getty Images

Der venter en afgørende kamp om en plads i Europa i næste sæson.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 19.00
Spillested: Energi Viborg Arena
Dommer: Peter Kjærsgaard
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #vfffcm #sldk

Holdnyt:
Viborg FF:
De var så tæt på et sæt bronzemedaljer, men Viborg FF måtte nøjes med en fjerdeplads i rækken, da AGF endte med at komme tilbage fra 0-3 hjemme mod Brøndby IF og få 3-3.

Dermed ender Viborg FF i Europa Playoff og skal nu forbi ærkerivalen fra FC Midtjylland for at sikre sig en plads i Europa i den kommende sæson.

VFF har haft en imponerende sæson, men mangler altså lige en sidste sejr for at kunne smage glasuren på kagen. Og det kommer så mod det hold, Viborg allerhelst vil slå.

Viborg er ramt af skadet før opgøret mod FC Midtjylland, hvor man må se bort fra Mads Lauritsen, Nicolas Bürgy, Zan Zaletel og Nils Mortimer. Til gengæld kan man glæde sig over, at Jeppe Grønning er tilbage fra overstået karantæne.

FC Midtjylland:
Det er en dårlig sæson i FC Midtjylland, når man ikke slutter i top seks, men det vil alligevel ende med at være et plaster på såret, hvis man tager Europa-pladsen i den kommende sæson.

Kommer FCM i Conference League-kvalifikationen, kan holdet se frem til at være seedet hele vejen mod gruppespillet, og det vil altså give gode muligheder for at komme i et gruppespil.

Først skal FCM dog forbi ærkerivalerne fra Viborg. Det kræver en sejr i opgøret, der spilles i Viborg.

Til opgøret er Thomas Thomasberg uden flere spillere. Joel Andersson ventes fortsat at være skadet. Emam Ashour er ude med en skade, og det samme gør sig gældende for Henrik Dalsgaard, Mark Ugboh og Edward Chilufya.   

Astrit Selmani og Pione Sisto spiller heller ingen rolle i sæsonens sidste kamp.

Karantæner:
Viborg FF: Ibrahim Said
FC Midtjylland: Ingen

Bud på startopstillinger:
Viborg FF(4-3-3): Lund Pedersen - Gaaei, Anyembe, Bonde, Bundgaard - Leemans, Grønning, Westergaard - Zamburek, Jatta, Achouri

FC Midtjylland (4-4-2): Lössl - Døhr Thychosen, Gartenmann, Juninho, Paulinho - Sørensen, Martinez, Olsson, Gigovic - Isaksen, Simsir

Dom:
En virkelig spændende kamp mellem de to ærkerivaler, hvor der er en europæisk plads på spil.

Begge hold er udfordret af skader, og selv om hjemmeholdet på papiret er favorit med tanke på, at man kommer fra mesterskabsspillet, er det reelt en helt lige kamp.

Derfor kan fodboldelskere allerede nu slikke sig om munden ved tanken om en kamp mellem de to rivaler - det kan blive både spændende, intenst og dramatisk. Alt sammen i en - garanteret - flot ramme i Viborg.

Vi tror, at det først bliver afgjort efter forlænget spilletid, og at FCM's erfaring og individuelle kvalitet ender med at blive afgørende. 2-1 til FCM.