• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Quvang

Optimistisk Tøfting tror stadig på BIF i top seks

Foto: Getty Images

Viaplay-eksperten er fortsat optimistisk på Brøndbys chancer for at komme med i mesterskabsspillet efter søndagens uafgjort mod Lyngby.

Af Jacob Quvang

Skyerne er mørke over Brøndby Stadion i øjeblikket, efter halvdelen af grundspillet er færdiggjort. Sølle tre sejre i 11 kampe er det blevet til, og målsætningen om at ende blandt de bedste seks hold efter grundspillets 22 runder virker fjern i skrivende stund.

For Brøndby spillede uafgjort for tredje gang i træk, da søndag aftens målshow mod den absolutte bundrop Lyngby endte 3-3.

Optimisten vil pege på, at Brøndby "blot" har tre point op til det forjættede land, og at der ikke skal meget til at for at rykke sig i det brede midterfelt. 

Pessimisten vil pege på, at Brøndbys målscore er dårligere end konkurrenternes, hvorfor de tre point reelt svarer til fire lige nu. Derudover skal klubben forbi FC København og FC Midtjylland, der begge forventes at tage en fast plads i top seks. Dermed skal Brøndby gå efter at overhale hold som AGF, Silkeborg og Viborg, der alle befinder sig i toppen af ligaen, og som alle har en markant bedre målscore, for at have en chance for at ende i mesterskabsspillet.

Viaplay-ekspert Stig Tøfting er dog fortsat optimistisk på Brøndbys vegne. Det fortalte han i Onside-udsendelsen søndag aften, efter han direkte blev spurgt om, hvorvidt Brøndby kommer i top seks. 

- Ja, det tror jeg faktisk, at de gør. De sniger sig lige med. Der er fire point op nu, og vi er halvvejs i grundspillet, så jeg vover pelsen - hvis det er at vove - at sige ja, lyder det fra Stig Tøfting. 

Tre kampe i træk uden sejr har da også sat sit pres på Niels Frederiksen, mener Kenneth Emil Petersen i samme udsendelse.

- Der er da ingen tvivl om, at han er presset. Ingen tvivl om det. Resultaterne har ikke været gode. Indholdet har heller ikke været godt. Og man kan sige, at han har fået nogle spillere nu, fordi han har jo været en af de trænere, som virkelig har været klubbens mand, fordi han aldrig har brokket sig. Nu har han fået Wass ind, Ohi ind og Vallys ind, så nu skal der til at komme nogle flere resultater på tavlen for Niels Frederiksen, siger han. 

Stig Tøfting siger i forlængelse af det, at han ikke ville overveje Niels Frederiksens fremtid, hvis han var Carsten V. Jensen. 

Se hele snakken om Brøndbys top seks-muligheder og Niels Frederiksens fremtid i afspilleren over artiklen.