Revser FCM-stjerne: Han latterliggør sig selv
Foto: Getty Images
Superliga

Revser FCM-stjerne: Han latterliggør sig selv

Discovery-ekspert er ikke imponeret over FC Midtjylland-angribers tilgang til at sparke straffespark.

FC Midtjylland har ikke haft den store succes fra straffesparkspletten i denne sæson, hvor Thomas Thomasbergs mandskab har misbrugt tre straffespark i sæsonens fire første Superliga-kampe. 

I søndagens 2-1-sejr over Vejle Boldklub var det Cho Gue-sung, der brændte et straffespark, og sydkoreaneren fejlede samtidig på opsigtsvækkende vis, da han tog ekstraordinært lang tid om at sparke, inden hans spark blev taget af Nathan Trott.

Efterfølgende var Discovery-ekspert Flemming Povlsen ude med riven, da den tidligere landsholdsangriber blev spurgt, om han nogensinde har taget et straffespark på den måde. 

- Nej, og det ville jeg aldrig nogensinde komme til. For jeg synes, at man latterliggør sig selv. Især, når man så også ender med at brænde straffesparket. Selv ens egen fangruppe vil da også sige 'kom nu, vær lidt mere seriøs omkring det'. Og det kan godt være, at Cho mener det seriøst, men udefra set ser det bare for latterligt ud, når man brænder, lød det fra Flemming Povlsen. 

- Det er spillets største chance. Jeg synes, at man skal gå til det på en anden måde. 

Flemming Povlsen ville samtidig ikke købe præmissen om, at sparket i sidste ende var hæderligt nok. 

- Er det udmærket sparket? Det synes jeg faktisk ikke, det er. Udmærket kan man jo ikke - enten er det godt sparket, eller også er det dårligt sparket. Og det er et dårligt spark, når keeperen redder den, lød det fra Discovery-eksperten. 

- Han forsøger i sit tilløb, ved at tage så uendelig lang tid, at få målmanden til at lave et udfald, så han kan reagere på det. Men Nathan Trott bliver jo stående stille og roligt, for der sker jo ikke ret meget omkring skytten, så han kan jo lige så godt blive stående. 

FC Midtjylland har brændt tre straffespark i denne sæson, idet Gustav Isaksen også nåede at brænde to gange fra pletten inden skiftet til Lazio. 

Se hele Flemming Povlsens analyse af straffesparket i afspilleren over artiklen.