• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Rubén Sellés tager afsked med AGF: Vi fik vækket den sovende kæmpe

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Rubén Sellés ser tilbage på to-et-halvt år som assisterende træner for David Nielsen i AGF. Spanieren føler, at han var med til at vække en sovende kæmpe i dansk fodbold.

Af Ole Hoffskov

Bag enhver succesfuld cheftræner står en dygtig assistent, og bag David Nielsen i AGF stod Rubén Sellés.

Den 43-årige skagbo havde dårligt sat sig i trænersædet i Aarhus, før han pegede på spanieren som sin assistent, og i onsdags sagde de to så farvel til hinanden efter to-et-halvt års samarbejde. Sammen kunne de fejre AGF's første medaljer i mere end 20 år.

Rubén Sellés har selv valgt at forlade AGF i kølvandet på denne sæson, og mandag fortalte han om første arbejdsdag i storklubben Valencia FC, hvor han skal stå i spidsen for U18-mandskabet, mens han venter på at få en chance som cheftræner.

Han ser tilbage på en masse gode minder i AGF.

- Det var en god og succesfuld tid. Da jeg kom til klubben, var holdet tættere på nedrykning end på toppen af dansk fodbold, og økonomisk så det svært ud, men vi fik analyseret tingene, lagt en god plan og skabt et rigtig fint miljø. Og så må jeg rose holdet for at stå sammen og arbejde hårdt hver eneste dag. Det har været en fantastisk rejse for mig at være i AGF, siger Rubén Sellés til tipsbladet.dk.

Da han kom til AGF i december 2017, kunne han mærke historikken. 

Læs også:Rubén Sellés har forladt AGF: Her er hans nye job

- Jeg kunne godt fornemme, at jeg kom til en stor klub, selv om placeringen i ligaen viste noget andet. Jeg kunne bestemt også fornemme, at tilhængerne var trætte af at vente på succes. Heldigvis fik vi succes, og det gjorde vi, fordi vi førte en tydelig strategi ud i livet, og når jeg ser på AGF nu, er det en klub med en klar vej og en klar spillestil, siger Sellés og fortsætter:

- AGF var lidt en sovende kæmpe, da jeg kom til klubben, men jeg synes, vi formåede at vække kæmpen, og jeg ser kun gode forudsætninger for AGF fremadrettet.

David Nielsen har ingen begrænsninger
Rubén Sellés og David Nielsen kendte hinanden fra deres fælles tid i norske Strømsgodset, og det var på den baggrund, at David Nielsen gerne ville havde spanieren med til Aarhus. 

David Nielsens tid i AGF har været en stor succes, og Rubén Sellés er sikker på, at AGF-bossen går en stor fremtid i møde.

- David er en fantastisk person. Han giver sig 100 procent i alle faser, og man får, hvad man ser. David tager sig af alle, og han er en meget varm person, som oprigtigt går op i de mennesker, han er sammen med. Han har formået at skabe et rigtig godt miljø i AGF, og som trænerpar supplerede vi hinanden godt. Han er god til at inspirere og samle folk, og som træner har han potentiale til at nå så langt, han drømmer om. Der er ingen begrænsninger for ham, siger Rubén Sellés.

Det er dog i bund og grund ikke David Nielsen, Rubén Sellés først og fremmest vil fremhæve, når snakken falder på AGF's aktuelle succes.

Læs også:AGF fik hjælpende hånd: Meget tæt på lettere vej til i Europa League

- I virkeligheden er det jo ”PC”, Jacob Nielsen og den øvrige ledelse, der skal have mest anerkendelse. De har formået at samle de rigtige folk i AGF, og de har formået at skabe et godt miljø og en klar retning. Jeg er sikker på, at den kommende sæson bliver svær, det er den ofte for hold, som stryger til tops efter en lang periode i bunden - Esbjerg er seneste eksempel. Men AGF har alle muligheder for at klare sig godt på den lange bane, siger han.

Spanieren påpeger, at det hårde arbejde for alvor gav pote i den forgangne sæson, hvor AGF både fik medaljer og en plads i Europa League-kvalifikationen.

- Det var en fantastisk sæson, men vi må ikke glemme, at den faktisk startede virkelig dårligt. Efter fem runder havde vi stadig ikke vundet, og det var selvfølgelig bekymrende og frustrerende. Heldigvis var der ingen, der gik i panik, og vi formåede at vende skuden. Og det gik jo godt til sidst, siger Séllés.

Måske tilbage til Danmark en dag
Rubén Sellés er født i Valencia, og dermed er han nu vendt tilbage til sin hjemegn sammen med familien. Her afventer han, hvad fremtiden bringer, og han har en aftale med Valencia om, at han kan komme hurtigt ud af aftalen, hvis en mulighed som cheftræner byder sig.

Han vil ikke afvise, at han én dag dukker op i Danmark igen. Og måske i AGF?

- Jeg følte mig velkommen i Aarhus og i AGF fra dag ét. Da det kom frem, at jeg ville forlade klubben, fik jeg mange positive tilbagemeldinger fra fansene, som gav mig rigtig mange skulderklap for de gode resultater. Det kan være, jeg kommer tilbage til Danmark og Aarhus en dag. Måske som turist eller måske for at arbejde. Ingen ved, hvad fremtiden bringer, slutter spanieren.

Rubén Sellés til kom AGF fra en rolle som assisterende træner i Qarabag i Aserbajdsjan. 

Læs også:Videresalgsklausul med i AGFs forhandlinger om Bundu-salg

Læs også:AGF-bomber: I mit hoved er jeg delt topscorer med Schwartz

Læs også:Overblik: Superligaens sommertransfers 2020

---------------------------

Se SønderjyskE - AaB og Brøndby IF - AC Horsens på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus