• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Tipsbladet

Rundens Hold i Superligaen - 17. runde

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Tipsbladet er klar med Rundens Hold i Superligaen.

Af Tipsbladet

Så sluttede Superliga-året 2022, og sidste runde bød på masser af underholdning.

FC Nordsjælland bankede kriseramte AaB og cementerede førstepladsen, FC København vandt en flot sejr i Aarhus, mens Viborg slog Brøndby i, hvad der skulle vise sig at blive Niels Frederiksens sidste kamp for de blå-gule.

Vi har set nærmere på de bedste individuelle præstationer.

Her følger Rundens Hold i Superligaen for 17. spillerunde - denne gang sat op i en 4-4-2-opstilling:

Målmand: Lucas Lund Pedersen, Viborg FF (2)
Et clean sheet på Brøndby Stadion er noget, der luner for enhver målmand, og Lucas Lund Pedersen gjorde sig i høj grad fortjent til sit. Viborg-keeperen diskede blandt andet op med en forrygende dobbeltredning, da hverken Ohi Omoijuanfo eller Mathias Greve kunne få bolden forbi ham. 

Højre back: Kasper Jørgensen, Lyngby Boldklub (1)
De Kongeblå fik en tiltrængt sejr at fejre jul og nytår på, og Kasper Jørgensen scorede målet til 2-0, der cementerede de tre point mod Silkeborg. Den tidligere Brøndby-back leverede en stærk præstation på kunstgræsset. 

Central forsvarer: Bjørn Paulsen, OB (2)
Kan man godt komme på Rundens Hold som midtstopper, når man er en del af en defensiv, der indkasserer tre mål? Ja, og her er forklaringen; Bjørn Paulsen var den spiller i 17 runde, der clearede flest bolde og vandt flest hovedstødsdueller, og desuden skabte han tre målchancer og lavede en assist. Det er aldrig godt at lukke tre mål ind, men Bjørn Paulsens indsats fejlede ikke noget. 

Central forsvarer: Adamo Nagalo, FC Nordsjælland (2)
Jores Okore, Andreas Bjelland, Abdul Mumin, Victor Nelsson. De har stolte midtstopper-traditioner i FC Nordsjælland, og næste skud på stammen er Adamo Nagalo, der igen var en klippe i forsvaret mod AaB og såmænd også fandt vej til netmaskerne. 

Venstre back: Victor Kristiansen, FC København (2)
Det skulle jo komme på et tidspunkt, Victor Kristiansens første mål for FC København, og det kom i overtiden mod AGF, hvor venstrebacken hamrede bolden i kassen til 2-0. Stort og forløsende øjeblik for "VK".

Højre midtbane: Thomas Santos, AC Horsens (1)
Efter at have spillet mere end 1.000 minutter uden at score tog fanden lige pludselig ved 24-årige Santos, der bankede to kasser ind mod OB og bidrog til et flot Horsens-comeback i årets sidste kamp. Det belønnes naturligvis med en plads på Rundens Hold. 

Central midtbane: Clint Leemans, Viborg FF (3)
Clint Leemans noterede sig for otte chanceskabende afleveringer mod Brøndby. Otte! Det er næsten helt uhørt i samme kamp. Derudover scorede Viborgs hollænder såmænd også på et direkte frispark. Enestående præstation af Clint Leemans.  

Central midtbane: Marcel Rømer, Lyngby Boldklub (1)
Det har været et forfærdeligt år for Marcel Rømer, og med tanke på, hvad han har oplevet, er en sejr i årets sidste Superliga-kamp naturligvis fuldstændig ligegyldig. Forhåbentlig kunne den lune bare en lille smule hos Rømer, der bidrog til sejren med en stærkt indsats mod Silkeborg. 

Venstre midtbane: Andreas Schjelderup, FC Nordsjælland (4) 
Efterårets Profil rundede halvsæsonen af, som han begyndte den. Nordmanden scorede en enkelt kasse i nedsablingen af AaB, og det bliver spændende at se, om FCN kan holde på Schlejderup i vinterpausen. Skal Farum-klubben spille med om guldet, skal de naturligvis gøre alt for at beholde nordmanden. 

Angriber: Jay-Roy Grot, Viborg FF (2)
Wow for en halvsæson af Jay-Roy Grot. Hollænderen har været en langsom starter i domkirkebyen, men nu er der for alvor kommet gang i ham, og mod Brøndby scorede han sit niende sæsonmål. Med sin alder, 23, fysiske pakke og målnæse er Grot en uhyre interessant angriber. 

Angriber: Emmanuel Sabbi, OB (1)
Fynboerne har manglet Emmanuel Sabbi en stor del af efteråret, og hvad det har haft af betydning, kan man kun gisne om, men amerikaneren var i hvert fald flyvende mod AC Horsens, hvor det blev til to scoringer og en assist. Han pynter på OB-mandskabet. 

I parantes bemærket er antallet af gange, som spilleren er blevet udvalgt til Rundens Hold i denne sæson.