2017-03-20 10:41
Foto: Jens Panduro / Polfoto

Sidste runde af grundspillet blev en nervepirrende omgang, hvor stærke individuelle præstationer var med til at gøre en forskel. Rundens hold er sat.

De endelige pladser i slutspillet er fordelt, og det blev som ventet ikke uden drama. FC Nordsjælland snød både Randers FC og AaB for en plads i det fine selskab og snuppede pladsen fra baghjul, mens flere hold i den tunge ende også sikrede sig vigtige point til de kommende ugers spændende kamp for at overleve i ligaen.

Her følger Rundens Hold i Superligaen for 26. spillerunde - sat op i en 4-4-2-opstilling:

Målmand: Jeppe Højbjerg, Esbjerg fB (2)
Esbjerg-keeperen har haft en svær sæson med svingende præstationer, men på trods af det store pres i nedryknings-dramaet, ligner Jeppe Højbjerg fortsat en målmand med voksende selvtillid. Mod AC Horsens diskede han op med flere stærke præstationer, hvilket kiler ham foran andre kolleger med gode kampe - som eksempelvis Lukas Fernandes fra SønderjyskE og Aleksandar Jovanovic fra AGF.

Højre back: Peter Nymann, AC Horsens (1)
AC Horsens er inde i en skidt periode uden sejre i foråret. Det ændrer ikke på, at Peter Nymann viste gode takter i 1-1kampen mod Esbjerg, hvor han kom med speed frem i banen og viste ganske påpasseligt forsvarsspil i den modsatte ende. Og når han så bidrager med en assist til Kjartan Finnbogasons mål, giver det kun endnu større plusser i bogen.

Central forsvarer: Andreas Maxsø, FC Nordsjælland (3)
Andreas Maxsø styrede sit forsvar fremragende kampen igennem og kan i den grad tage sin del af æren for, at de tre vitale point blev sikret på en normal svær udebane i Herning. Stod for assisten til mål nummer to. Den 23-årige forsvarer skal efter planen sælges til sommer, og der bør være flere bejlere i kø til den handel allerede.

Central forsvarer: Søren Reese, Viborg FF (1)
Viborg FF spræller videre i bunden af rækken og snuppede nye vigtige point, da AaB blev sendt til Nordjylland med et 2-1-nederlag. Søren Reese scorede et af sine sjældne mål og bragte sit hold det første skridt i retning af den vigtige sejr. Flot kamp af Reese.

Venstre back: Patrick Mtiliga, FC Nordsjælland (1)
Anføreren leverede igen en stærk kamp, hvor han ofte pillede pynten af FCM-forsøg i hans side af banen og var med til at løfte de unge spillere til en ny fremragende præstation, hvor et på papiret større hold igen blev nedlagt på fornemmeste vis.

Højre midtbane: Christian Nørgaard, Brøndby IF (2)
Det var ikke uden problemer, men Brøndby fik hevet den ventede sejr hjem over Lyngby. En af banens bedste var Christian Nørgaard, der med sin bevægelighed, blik for spillet og hurtigt tænkende fodboldhjerne var med til at binde tingene flot samme på midtbanen.

Central midtbane: Uros Matic, FC København
Sammenligningen med Thomas Delaney er der blevet slidt en del på i Uros Matic første tid i FC København, og nu satte midtbanespilleren endnu et hak ud for de samme kvaliteter som sin forgænger - nemlig som målscorer. Med en præcis støvle fra kanten af feltet satte serberen en streg under en glimrende kamp.

Central midtbane: Stanislav Lobotka, FC Nordsjælland (4)
Stærk kamp fra midtbane-dynamoen, der igen gør flot opmærksom på sig selv over for de bejlere, der kun bliver flere frem mod sommerens transfervindue. Den fysisk stærke slovak gør en forskel i nærkampene og har et solidt drev frem i banen. 

Venstre midtbane: Rilwan Hassan, FC Midtjylland (4)
Selv om det samlet set slet ikke kører for FC Midtjylland i denne sæson, var der søndag et lysglimt i Rilwan Hassan, der med sin energi og store arbejdsradius var med til at holde sit hold inde i kampen. Individuel flot kamp, der dog ikke var nok til at løfte resten af kollektivet. 

Angriber: Marcus Ingvartsen, FC Nordsjælland (2)
Ingvartsen scorer for anden kamp i træk og understreger, at han fortsat er en trussel til Brøndbys Teemu Pukki i kampen om at blive Superliga-topscorer. Nu kan de to angribere så også rettelig jagte nye mål i det samme slutspil, hvor guleroden på samme tid er medaljer og europæisk fodbold. 

Angriber: Kamil Wilczek, Brøndby IF (2)
1-2-3 kasser af polakken, der dermed bringer sig selv helt frem på 13 scoringer i sæsonen og dermed også for alvor melder sig ind i topscorerstriden, hvor holdkammerat Teemu Pukki er på 16 og Marcus Ingvartsen fra FCN er noteret for 14. Kan Wilczek fortsætte med mål i de kommende 10 runder i medalje-slutspillet kan han uden tvivl også se frem mod en spændende sommer, hvor nye og større klubber kan melde sig på banen.  

I parentes bemærket er antallet af gange, som spilleren er blevet udvalgt til Rundens Hold i denne sæson.

SENESTE NYT...
OP | NED

SUPERLIGA-VIDEO