Video : Tipsbladet
Superliga

Afsløring: De hjælper FCK med at finde PC-afløser

FC Københavns bestyrelse er kommet på en stor opgave med Peter Christiansens skifte til VfL Wolfsburg.

Efter måneders rygter i fodboldverdenen er det faktum, at Peter Christiansen forlader FC København.

'PC' tager til VfL Wolfsburg i Bundesligaen efter tre år med overvejende succes i FC København, der nu skal finde en ny sportsdirektør eller ny konstellation til at udfylde de funktioner, 'PC' har haft i klubben.

Ved offentliggørelsen af aftalen for få dage siden fortalte parterne, at FC København fortsat kan trække på den afgående sportsdirektør sommeren ud i tilfælde af, der er behov for det, men realiteterne er, at alle parter ville have bedst af en afklaring snarest muligt.

Københavnernes ejerkreds og bestyrelse skal naturligvis ikke skynde sig så meget, at man laver en ansættelse med konsekvenser flere år ud i fremtiden uden at føle sig sikre på kandidaten.

Men selv med alle planer lagt for denne sommer vil det være fordelagtigt at have en beslutningsstærk direktør med FCK på jagt efter revanche i Superligaen, tårnhøje krav i Conference League og adskillige hamrende vigtige beslutninger om nye spillere i alle kæder, alt imens Superliga-konkurrenterne rører på sig og ikke har tænkt sig at læne sig tilbage i respekt og lade FCK få førnævnte revanche uden hård kamp.

Ekstern sparring
Jagten på en ny sportsdirektør og den rette konstellation er ifølge Tipsbladets kilder i hænderne på bestyrelsen og formanden Henrik Møgelmose, hvilket er en normal procedure, når der skal findes en så central leder til organisationen.

Gruppen får så ifølge Tipsbladets oplysninger ekspert-hjælp fra adskillige sider udefra til at afsøge markedet for kandidater til posten og til den vigtige ansættelsesproces, hvor der trods udmeldingerne om god tid og ro på naturligvis også er et stort ønske om at finde den rette person til jobbet.

FC København har, ligesom flere andre Superliga-klubber og skandinaviske klubber, ved tidligere lejligheder trukket på konsulentfirmaet OneNexus, hvor den tidligere AaB-sportsdirektør og topspiller Allan Gaarde har hjulpet blandt andre FC Midtjylland, AaB, OB og Rosenborg med ansættelser.

OneNexus er ifølge Tipsbladets oplysninger også del af processen i dette tilfælde, hvor FC København skal finde en afløser for Peter Christiansen.

Hvem skal sætte FC Københavns trup sammen i fremtiden? Det spørgsmål skal FCK have afklaret efter at have solgt sportsdirektør Peter Christiansen til VfL Wolfsburg. Foto: Alamy

FCK har ifølge Tipsbladets oplysninger også før fået hjælp af rekrutteringsfirmaet Egon Zehnder, der er specialiseret i at finde ledere til store firmaer i erhvervslivet, og som har assisteret FC København og moderselskabet Parken Sport & Entertainment i at finde kandidater til ikke-sportslige positioner.

Der skal være adskillige eksterne parter, FCK sparrer med, og efter Peter Christiansens skifte til Wolfsburg begyndte at komme frem, har et væld af navne fra såvel Danmark og Skandinavien såvel som resten af Europa og verden også selv henvendt sig på forskellig vis til FC København for at byde ind på eller spørge nærmere ind til jobbet i en klub, der de to seneste sæsoner har været i Champions League.

I rekrutteringsprocesser som den, FC København nu er gået i gang med, byder eksterne konsulenter ind med et kandidatfelt og beskrivelser af kandidaternes forhold, mens dybdegående tjek, eventuelle samtaler og selve ansættelsen ligger i hænderne på klubben, og altså i dette tilfælde Parkens bestyrelse.

FC København har også haft en liste med potentielle PC-afløsere liggende, ligesom klubben har haft i tilfælde af, at Jacob Neestrup blev headhuntet til en udenlandsk topklub.

Med planerne for sommerens transfervindue fastlagt i de seneste måneder og en række mennesker i organisationen, der plejer at være med til at træffe beslutningerne, skal bestyrelsen prioritere at finde rette kandidat med et længere sigte end blot sommerens transfervindue, også hvis det skulle betyde, at man skal vente på en ny sportsdirektør eller sportschefs opsigelsesperiode i et andet job, og at FCK dermed skal køre denne sommers transfervindue uden en afløser for Peter Christiansen.

FC København har ikke ønsket at kommentere ansættelsesprocessen yderligere efter udmeldingen om Peter Christiansens skifte til Wolfsburg.

Læs Tipsbladets gennemgang af mulige kandidater til jobbet i FC København

- Planlægningen af sommerens transfervindue har været i gang i lang tid, og planen bliver eksekveret uanset PCs skifte, men vi glæder os over, at vi har hans ekspertise og netværk til rådighed denne sommer. Desuden har vi en stærk organisation i hele den sportslige afdeling, der vil varetage opgaverne frem til, at den rette kandidat er på plads til posten som sportsdirektør. Vi er allerede i gang og vil nu bruge den nødvendige tid og grundighed på at finde PCs afløser, sagde formand Henrik Møgelmose i den pressemeddelelse, FC København fredag morgen sendte ud i forbindelse med Christiansens skifte til Wolfsburg.

Peter Christiansen sagde fredag i et interview med FCK TV, at Daniel Rommedahl (international direktør), Sune Smith-Nielsen (udviklingsdirektør) og Andreas Hintze (scoutingchef) er fuldt ud inde i FC Københavns transferplaner, og at FCK dermed er godt kørende i forhold til sommerens transferplaner.

FCK siger farvel til Kamil Grabara, der skifter til netop Wolfsburg, backen Peter Ankersen, der tager til FC Nordsjælland og sandsynligvis den lejede midtstopper Scott McKenna.

Samtidig er der andre vigtige overvejelser og beslutninger at gøre sig og træffe både omkring en defensiv, der for ofte var sårbar, men også om en offensiv, hvor ikke alle var lige godt kørende i 2023/24 og de fleste havde udfald undervejs.