Video : Tipsbladet
Superliga

Sådan scorede FC København svensk stortalent

Sådan gik det til, at FC København snuppede kæmpetalentet Roony Bardghji i Malmö FF.

Roony Bardghji.

Det er ikke et nemt navn at udtale, men det er værd at øve sig på, for meget tyder på, at man kommer til at høre en masse til den 15-årige FC København-spiller i fremtiden.

FCK skrev i sidste uge kontrakt med offensivspilleren på hans 15 års fødselsdag, og det er lykkedes den danske hovedstadsklub at lokke Roony Bardghji til Danmark fra Malmö FF, hvilket er opsigtsvækkende i sig selv.

Roony Bardghji har scoret 15 mål i 10 kampe i U17-ligaen i denne sæson, og det gør ham til delt topscorer. Allerede for nogle år siden opdagede FC København stortalentet, og så handlede det ellers om at få ham overbevist om at tage turen over Øresund.

Læs også:FC København skriver kontrakt med 15-årigt svensk stortalent

- Det er generelt en positiv historie for dansk fodbold, at en spiller som ham har valgt en dansk klub. Når han fylder 16, kunne han have valgt mange forskellige klubber, hvis han var blevet i Malmö indtil da. Men der har han så valgt noget andet. Jeg synes, vi ser en tendens til, at de danske klubber lykkes med at tiltrække de bedste spillere, siger Mikkel Lund Køhler, der er Head of Recruitment i FCK, til Tipsbladet.

Han lægger ikke skjul på, at Roony Bardghji har et enormt potentiale.

- Roony er en topspiller i sin årgang i Norden, det er der ingen tvivl om. Det er en blåstempling af det stykke arbejde, vi laver med rekruttering og spilleruddannelse, at han dels i første omgang vælger at komme hertil, men også at han skriver under på en kontrakt, fordi han kan mærke over tid, at det er det helt rigtige sted for ham, siger Mikkel Lund Køhler, der fastslår, at det ikke er tilfældigt, at FCK kan snuppe et toptalent i Malmö FF:

- Dansk fodbold er bare langt foran svensk fodbold på alle parametre. Det er et helt andet budget i dag end for bare fem år siden. Der er sket utrolig meget på kort tid. Det afspejler, at vi investerer meget i talentafdelingerne i Danmark, og derfor ser vi også, at vi rykker fra svensk fodbold på ungdomsniveau på mange måder. Det kan man se både på resultaterne, men også ved at en spiller som Roony vælger FC København over Malmö.

Læs også:Malmö-boss om stortalents FCK-skifte: Det er selvfølgelig trist

Du kan læse hele historien om Roony Bardghji og FC Københavns rekruttering af unge spillere i Tipsbladet, som er på gaden i dag, fredag. I avisen får du også et stort interview med Lyngby-keeper Thomas Mikkelsen, det næste kapitel om VM i 2022, og hvordan Qatar vil bruge Danmark og alverdens landshold i sit kæmpe PR-nummer, alt om en kommende bogudgivelse af Morten Bruun, en analyse af Tottenhams mesterskabschancer - og meget mere. Du køber Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet.

Du kan også få et abonnement på fredagsavisen - læs mere her.

Læs også:Stortalent skifter fra Malmö FF til FC København
Læs også:Enig med Ståle: Jonas Wind kan koste mere end 100 millioner
Læs også:Eksperter er enige: Han skal være Kasper Hjulmands førstevalg