Video : Tipsbladet
Superliga

Sender en million til barndomsklubben

Kamil Grabaras barndomsklub nyder godt af FC København-målmandens succes.

Kamil Grabaras barndomsklub Ruch Chorzow har god grund til at juble over FC Københavns kæmpesalg af målmanden til VfL Wolfsburg - der er nemlig også penge på vej til Polen.

Kamil Grabara tog til Liverpool som 17-årig og nåede dermed aldrig at spille seniorfodbold for Ruch Chorzow, men klubben har krav på solidaritetspenge i forbindelse med salget til Wolfsburg.

FC København har solgt Kamil Grabara for 100 millioner kroner, og godt en million kroner ender i den forbindelse i kassen hos Ruch Chorzow. Da FCK købte Grabara i Liverpool, modtog den polske klub desuden i omegnen af fire millioner kroner, så i alt har Ruch Chorzow altså indkasseret fem millioner på Grabara, der var i klubben, fra han var 12, til han fyldte 17.

Ruch Chorzow huserer i Polens bedste række, hvor holdet i denne sæson er oprykkere, så hver en krone luner i budgettet.

I FC København luner de 100 millioner kroner naturligvis også, men "Løverne" kan ikke stikke alle pengene i lommen selv. Foruden den million, som Ruch Chorzow modtager, skal Liverpool have tæt på 20 millioner kroner grundet en videresalgsklausul på 20 procent.

Kamil Grabara skifter som udgangspunkt til VfL Wolfsburg næste sommer, men tyskerne har en option i aftalen, der giver klubben mulighed for at hente polakken allerede til januar.