• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

FCM har tjent næsten syv millioner kroner på Kjærs nomade-karriere

Foto: Getty Images

Simon Kjærs permanente skifte til AC Milan sender endnu et beløb videre til FC Midtjylland, som har fået næsten syv millioner i kassen alene på videresalg.

Af Oliver Okstrøm

Den danske landsholdsanfører Simon Kjær er onsdag blevet præsenteret i AC Milan på en permanent aftale efter et halvt år i klubben på leje fra Sevilla. Her lyder prisen på 26 millioner kroner, og af de penge ryger der en slat videre til FC Midtjylland.

Eftersom Kjær var en del af den midtjyske klub indtil han var 18, skal der betales de såkaldte uddannelsespenge, fordi skiftet er sket over en landegrænse. Her lyder det på to procent af transfersummen.

Læs også:AC Milan køber Simon Kjær for 26 millioner kroner

Dermed kan de se frem til at sætte lidt over en halv million ind på kontoen på heden. Helt præcist er der tale om 520.000 kroner.

Det er ikke første gang, at der er faldet penge af fra Simon Kjær, som i første omgang blev solgt fra FCM for omkring 30 millioner kroner til italienske Palermo. Siden har Kjær skiftet klub en del gange, hvor det ofte har været med et beløb til følge for midtjyderne.

Læs også:FC Midtjylland-boss med transferløfte: Det skal hæve overliggeren

Samlet forlyder det, at man nærmer sig i alt 37 millioner kroner, som klubben nu i alt har tjent på Simon Kjær i årenes løb. Ved skiftet til Sevilla faldt der knap to millioner af, da han skiftede for omkring 97 millioner kroner.

Simon Kjær har i løbet af sin karriere spillet i klubber som Palermo, Wolfsburg, Lille, Fenerbahce, Sevilla og nu Milan, og som man kan se, så har han været gode til at skifte land hver gang. Derudover har han været udlejet til både Roma og Atalanta.

Læs også:Medier: købsklausul er aktiveret - Simon Kjær forlænger Milan-ophold

Læs også:Maldini glæder sig over Simon Kjær og Ibrahimovics indflydelse

Læs også:Milan-træner roser Simon Kjær: Han er en klog spiller

Superliga

Mere Superliga

Fokus