Foto: Getty Images
Superliga

SL-topscorer med flyskræk: Er karrieren truet?

Silkeborg-angriberen Alexander Lind lider voldsomt af flyskræk. Hvad får det af betydning for hans fremtidige karriere? Stig Tøfting og Jesper Thygesen diskuterer.

- Det er det, vi på jysk kalder "noget træls".

TV 3 Sports fodboldekspert Jesper Thygesen føler med Superligaens topscorer Alexander Lind, der lider så meget af flyskræk, at han senest måtte melde afbud til U21-landsholdets to udekampe. Silkeborg-angriberen nåede hele vejen til lufthavnen, men kort før afgang måtte han sande, at han ikke kunne få sig selv op i flyveren.

Det er selvsagt ekstra ubelejligt at lide af flyskræk, når man er fodboldspiller og har Alexander Linds talent og næse for at score mål. Det har allerede kostet ham et par U21-landskampe, og hvad nu, hvis Silkeborg kvalificerer sig til Europa i næste sæson? Vil udenlandske klubber overhovedet være interesseret i at købe ham?

Spørgsmålene er mange.

- Og er hans karriere truet? Det er spørgsmålet, for vi har ikke ret mange fortilfælde, fastslår Jesper Thygesen.

En klub som FC København, der kører i bus til alle udekampe i Superligaen og pokalturneringen, men selvsagt har en en del flyafgange i forbindelse med de europæiske opgør, vil formentlig have deres betænkeligheder i forhold til at hente en angriber, som lider af flyskræk.

- Der er sgu langt til Istanbul i bil. Men hvis man indgår en kontrakt, hvor man på forhånd ved, at der er to-tre kampe om året, han ikke kan være med til, så går det måske nok, fastslår eksperten.

Hverken Alexander Lind eller Silkeborgs sportschef Jesper Stüker har ønsket at stille op til interview om angriberens flyskræk. 

Du kan se hele diskussionen om Alexander Lind i videoen i toppen af artiklen.