Solbakken: FCM og Brøndby har to budgetter
Foto: Lars Poulsen/Polfoto
Superliga

Solbakken: FCM og Brøndby har to budgetter

Tipsbladet har mødt Ståle Solbakken til en stor snak om fremtiden i FC København. Han fortæller blandt andet, hvorfor FC København ikke ville bruge penge på Martin Pusic i januar.

I løbet af sidste uge skete to markante begivenheder, der cementerede fremtiden for FC København.
 
Om torsdagen fik koncernen bag fodboldklubben, Parken Sport & Entertainment, ny formand i Bo Rygaard støttede op om fodbolddelen, og to dage senere forlængede Ståle Solbakken sin aftale som manager og hovedansvarlig for den sportslige del af fodbolden med to år, så den nu løber til sommeren 2018.
 
Dermed blev der sat en hurtig stopper for mulige fremtidsspekulationer for den 47-årige nordmand, hvis oprindelige udløb ellers faldt sammen med et ledigt landstrænerjob i Danmark, som han tidligere har vist interesse for. Så det normale morgenmøde mandag var pludselig blevet til en større seance for hele staben, der skulle orienteres om baggrund og fremtidstanker fra manageren de næste tre sæsoner.
 
Og den fremtid indeholder selvfølgelig fortsat ambitionen om at bevare rollen som klart bedst i Danmark set over det næste årti.
 
- Det er det, vi arbejder for. At finde den tryghed, der gør det sandsynligt, at vi kan vinde seks-syv mesterskaber af de næste 10. Men det er klart, at forskellen er, at Midtjylland opruster meget, at Brøndby gør det, og de har en anden ejerstruktur end os. Vi arbejder ud fra et budget, de arbejder ud fra et budget plus en ejer. På den måde har de to budgetter. Jeg tror for eksempel ikke, at Brøndbys budget er belastet af Daniel Agger. På den måde har de to klubber en kraft udefra, siger Solbakken, uden at det skal høres som en beklagelse over budgettet, der stadig er det største i Superligaen og som han mest har brugt på lange kontrakter med unge spillere, der så i tilfældene Cornelius og Kadrii og i øvrigt også Kris Stadsgaard fra tiden før nordmandens comeback, er ude med langtidsskader, hvilket betyder, at forholdsvis store summer er bundet op i spillere, der ikke spiller.
 
Sådan er vilkårerne i fodboldens verden, men det betyder selvfølgelig noget.
 
- Der er jo mange, der har spurgt om, hvorfor vi lejede et par spillere i januar i stedet for for eksempel at købe Pusic, som Midtjylland så gjorde det, men vi havde ikke mulighed for at købe i januar i forhold til økonomien, og desuden var Pusic heller ikke en type, vi var efter, for på den plads havde vi jo ”Corner”. Men vi havde mulighed for at låne, og derfor tog vi to spillere, vi kendte. To spillere vi stolede på og som kendte til vores system, forklarer Solbakken om en økonomisk virkelighed, der dog stiger med 10 procent om året, indtil 2010-niveauet er nået igen.
 
- Ja, men samtidig skulle vi sælge. Budgettet blev øget med 10 procent, og så skulle vi sælge for X antal millioner, siger manageren om en fodbolddel, der fra 2010 til 2013 tjente i nærheden af en kvart milliard kroner til koncernen, men sidste år endte i et minus på godt 11 millioner. Så hvad nu hvis det europæiske gruppespil kikser for første gang siden 2006, hvad vil det betyde for mulige salg af profiler som Daniel Amartey og Nicolai Jørgensen?
 
- Jeg håber, at vi kan holde sammen på den gruppe her, hvis der ikke kommer et helt ekstraordinært tilbud. Det tror jeg vil lønne sig for klubben, for mange af de unge vil have en meget større markedsværdi om to-tre år, vurderer Solbakken.
 
Tipsbladet har mødt Ståle Solbakken til en stor snak om fortiden og fremtiden i FC København. Læs hele interviewet i Tipsbladet, der er på gaden fredag. 
 
Og husk: For at læse Tipsbladet skal man købe Ekstra Bladet i en af landets mange forhandlere. Avisen fås også som e-avis - klik her