Video : Tipsbladet
Superliga

Southgate: Forventningerne tynger mindre nu

Holdet frygter mindre og har færre hæmninger, lyder det fra Gareth Southgate inden EM-semifinale mod Holland.

Det engelske fodboldmandskab har tidligere kæmpet med tyngende forventninger, men har fået mere fokus på muligheder, frem for hvad der kan gå galt.

Det fortæller den engelske landstræner Gareth Southgate ifølge AFP på et pressemøde tirsdag, inden England onsdag møder Holland i semifinalen.

- En af de styrker, vi har opbygget gennem de sidste otte år er mindre frygt og færre hæmninger. I begyndelsen tyngede forventningerne meget.

- Vi har kæmpet med at finde os helt til rette, og i sidste ende er det ret imponerende, at spillerne har skabt resultater.

- Nu er vi et sted i turneringen, hvor det mere handler om, hvad der er muligt og opnåeligt, i stedet for hvad der kan gå galt, siger Southgate.

Da det engelske landshold i juni ankom til Tyskland for at deltage i EM-slutrunden, var det, takket være en talentfuld trup, som en af favoritterne.

Holdet blevet kritiseret for sit spil under EM. Det er således blevet til fem mål i fem kampe, og i blot en ud af fem kampe er det lykkedes mandskabet at afgøre kampen indenfor ordinær spilletid.

Til trods for at de engelske fodboldfans har måttet vente tålmodigt på målene, er det alligevel lykkedes England at sikre en plads i semifinalen.

Nu kan kun Holland hindre Southgate og hans tropper i at nå finalen.

Lykkes det de engelske spillere at besejre hollænderne, vil der være tale om historieskrivning.

England har nemlig aldrig tidligere spillet en EM-finale, der ikke blev afviklet på hjemlig græs.

- Det er nu, vi har chancen for at skrive historie og for første gang spille i en finale, der ikke afholdes i England.

- Vi prøver at gå nye veje, og det er svært, men spillerne har reageret strålende, siger Southgate på pressemødet.

/ritzau/AFP