Video : Tipsbladet
Superliga

Spillerbudget: Skal udrette nyt Superliga-mirakel

SPILLERBUDGETTER: Randers FC skal fortsat trylle med et af Superligaens mindste budgetter. Kan Søren Pedersen og hans folk finde guldkorn igen?

Hvad har Randers FC at rutte med til spillerkøb og lønninger i den nye sæson?

Med transfervinduet åbent på vid gab har vi stadig til gode at se, hvad klubberne i Superligaen har at gøre godt med.

Vi ser her nærmere på budgetterne i de 12 klubber i den nye Superliga-sæson, og hvad tendenserne er.

Vi følger op igen til efteråret, når transfervinduet er lukket.

Her tager vi temperaturen på Randers FC, der fra et konkurrence-synspunkt har klaret sig enormt flot i Superligaen i de seneste år, men som ikke kan tage noget som helst for givet.

RANDERS FC
Anslået spillerbudget i 2023/24: 30-33
Personaleudgifter: 54,7
Afskrivninger transfers: 8,4
Årsresultat: 28,2
Mulige salg:
Lasse Berg Johnsen (10+)
Filip Bundgaard (10+)
Patrik Carlgren (5+)

Tendens
Randers vokser. Langsomt. Måske også for langsomt til at blive i Top 6?

ANALYSE
Før hver sæson sidder trænere og ledere i Randers FC sammen og giver deres bud på, hvordan de ser den kommende Superliga-sæson, og hvordan de ser deres egen klub.

Randers' anfører Björn Kopplin talte tidligere på sommeren om jagten på Top 6 og behovet for at være realistisk, når man siger farvel til flere gode spillere, hvilket man har gjort i flere transfervinduer i træk.

Selvfølgelig tror de på sig selv igen i Randers, når de tager hul på den her sæson, men de gode, jordbundne mennesker i klubben er også helt klar over, at tre Top 6-placeringer i træk altså er mod de økonomiske odds.

Men ingen tvivl: Det er vanvittigt hårdt og svært arbejde, direktør Søren Pedersen og hans folk kommer på.

Tosin Kehinde og Carl Johansson er væk, flere kan meget vel følge, og omkring Randers går konkurrenterne sandsynligvis amok i spillerkøb i de næste fire-seks uger.

Lad os se på tallene: Randers FC havde markant højere personaleudgifter i det seneste årsregnskab (2021/22), men det hænger sammen med, at man kom i Conference League-gruppespillet og fik en millionbonus.

De er ikke fattige i Randers, men de er altså heller ikke rige i en Superliga, hvor kun Hvidovre er helt uden for kategori, mens Lyngby også er mindre og Viborg og Silkeborg næppe kan overbyde Randers, når det kommer til stykket.

Det er oplagt, at Søren Pedersen og hans folk har mandat til at indgå nogle handler, der for Randers FC er i den dyre ende af skalaen, det er de simpelthen nødt til for at følge med.

Men det er voldsomt svært at være Randers i en Superliga, hvor så mange klubber vil fremad, og balancegangen er vildt svær, hvor man også skylder den ny cheftræner Rasmus Berthelsen en så god og stærk trup som muligt.