• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Ståle Solbakken før topkamp: Hvis vi ikke vinder, er det slut

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Ståle Solbakken erkender, at guldkampen er afgjort, hvis FC København ikke besejrer FC Midtjylland søndag aften.

Af Ole Hoffskov

FC København og FC Midtjylland møder hinanden for første gang i mesterskabsspillet på søndag, når de to guldkandidater krydser klinger i Telia Parken. FC Midtjylland går ind til kampen med et forspring på otte point ned til de forsvarende mestre, så presset er på de københavnske værter.

Presset er ikke mindst på manager Ståle Solbakken, der skal forsøge at få skovlen under FCM for første gang i denne sæson. Det første indbyrdes opgør tilbage i september endte 0-0, og her var FCK heldige med at få et point. To måneder senere blev løverne skilt ad i Herning og tabte 1-4.

Tidligere opgør spiller imidlertid ingen rolle, når de to klubber går på banen søndag aften. Det gør det mentale dog, lyder det fra Ståle Solbakken, og her ser han en fordel til gæsterne.

- Det bliver helt sikkert en tæt kamp. Mentalt er det noget nemmere at gå ind til kampen med et forspring på otte point, så de har ikke det samme pres på sig i forhold til resultatet, som vi har, siger Ståle Solbakken il tipsbladet.dk.

Og lad os bare slå det fast med det samme - presset på løverne er stort. Hvis FCK ikke får et godt resultat søndag, er guldkampen afgjort. Det fastslår Ståle Solbakken.

- Ja, sådan er det. Det er forbi, hvis vi ikke vinder, siger han.

Og så er rammen for opgøret ligesom sat.

FC Midtjylland har været et skridt foran FC København i hele sæsonen, og det er der ifølge løvernes manager flere grunde til. De grunde skal findes i begge lejre.

- Du kan kalde det undskyldninger, hvis du vil, men faktum er, at af den startopstilling, vi havde i fjor, er det kun Falk og Zeca, der er tilbage, og vi har haft ekstremt mange skader. Derudover har vi spillet 14-15 (15, red.) kampe mere end FC Midtjylland, og med skaderne in mente er vores totalbelastning uden sammenligning på alle parametre, siger Solbakken og tilføjer:

Læs også:Superliga-spørgsmål: Kan FC København åbne mesterskabskampen?

- Når det er sagt, så har vi haft nogle svipsere, som de ikke har haft. De har haft én mod AC Horsens, men vi har haft flere og også for mange. Det hører med til historien.

Med til historien hører også, at FC København har spillet mange europæiske kampe i denne sæson - det har FC Midtjylland ikke. Ulvene blev slået ud tidligt i Europa League-kvalifiaktionen, mens FCK som bekendt stadig er med i Europas næstfineste klubturnering.

Det skal også med i ligniningen, medgiver Solbakken.

- I de sæsoner, hvor vi har den bedste FCK-udgave, har det intet at sige. Men i de perioder, hvor vi er i opbygning, som vi er nu, og hvor vi tilmed har mange skader, er det ikke uvæsentligt. Men der er forskel på, om vi spiller Champions League eller Europa League, siger FCK-bossen og tilføjer:

- I Champions League spiller vi tirsdag og onsdag, og det giver en længere pause til den kommende kamp. I Europa League er det torsdag aften, og så har vi tilmed mødt både FC Midtjylland og Brøndby lige efter, at vi har spillet Europa League.

- Det er en forklaring, men det er ikke nogen undskyldning. Indtil videre har FC Midtjylland været bedre end os, det er der ingen tvivl om.

Er der noget, I kan lære af FC Midtjylland?

- Man kan altid lære af sine modstandere. Der er noget at plukke hos alle hold.

Hvad plukker du fra FC Midtjylland?

Læs også:Optakt: FC København - FC Midtjylland

- De har en masse speed i holdet, og de er rigtig gode mand mod mand. Det er værd at notere, siger Solbakken.

Håber på Dame N'Doye
FC København har været ekstremt hårdt ramt af skader i denne sæson, og den seneste mand på skadeslisten er angriberen Michael Santos, der meldes ude i godt en måned, efter han pådrog sig en skade mod Brøndby IF.

Ståle Solbakken vil blive overrasket, hvis angriberen får flere kampe i denne sæson.

- Hvis han er ude i minimum fire uger, så bliver det jo en kamp med tiden. Vi kan håbe, at han kommer lidt hurtigere tilbage end måske først antaget, siger Solbakken.

Og N'Doye?

- Vi håber på, at han kan nå at spille i denne sæson. I dag var han med i 50 procent af træningen for første gang, så vi må se.

Foruden Michael Santos og Dame N'Doye har FC København i denne sæson haft Nicolai Boilesen, Jonas Wind, Robert Mudrazija og Viktor Fischer ude med længerevarende skader, og løverne undersøger, om det mon er rene tilfældigheder hver gang.

- Vi kigger på det. Det er vi nødt til. Er der noget, vi kan gøre bedre? I de seneste fem-seks sæsoner har der været sæsoner, hvor vi knapt har haft skader, men der har også været sæsoner, hvor vi har været rigtig hårdt ramt. Vi skal se på, om noget af det måske er selvforskyldt, slutter Ståle Solbakken.

Der er kickoff mellem FC København og FC Midtjylland søndag klokken 20.00.

Læs også:Steinlein om anfører med udlængsel: Der skal virkelig noget ekstraordinært til

Læs også:FCK-spiller kædes sammen med Malmö FF: Det er smigrende

Læs også:FCK-back om topkamp mod FCM: Vi går efter at dominere