• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

FCK-back om topkamp mod FCM: Vi går efter at dominere

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Ifølge Guillermo Varela kommer FC København til at forsøge at sætte dagsordenen mod FC Midtjylland i den kommende topkamp.

Af Anders Dehn

Superligaen byder på et vaskeægte topopgør i den kommende runde. FC Midtjylland gæster FC København, og udfaldet af den kamp kan enten åbne mesterskabskampen på ny eller lukke den helt i.

FCK er nødt til at have point og allerhelst tre, hvis holdet skal bevare et realistisk håb om at overhale midtjyderne og genvinde guldet. Derfor skal holdet også tage initiativet, lyder det fra FCK-lejren.

- Det bliver helt sikkert en spændende og vigtig kamp for begge hold, og vi glæder os altid til store kampe. Vi kommer til at gå efter at dominere kampen og bestemme dagsordnen, selvom vi ved, at FC Midtjylland er et meget stærkt hold, der også vil udfordre os i løbet af kampen.

Læs også:Optakt: FC København - FC Midtjylland

- Vi skal gå efter de tre point og forsøge at komme tættere på dem i toppen, samtidig med, at vi skal holde forfølgerne bag os. Derfor er det en meget vigtig kamp, siger Guillermo Varela til fck.dk.

Otte point adskiller de to hold i toppen af Superligaen. Det kan Varela og co. barbere ned til fem, hvis de vinder søndag aften. Omvendt kan FC Midtjylland øge det til 11, hvilket i praksis vil tage livet af FCK's mesterskabsdrømme.

Afstanden huer ikke Varelas manager, Ståle Solbakken.

Læs også:Superligaens bedste: FCN-profil alene på førstepladsen

- Nu gælder det FC Midtjylland i Telia Parken næste søndag, og den ville vi selvfølgelig gerne have spillet foran fyldte tribuner og med kortere afstand op til dem, sagde han efter weekenden 1-1-kamp mod Brøndby IF.

- Men vi må få det bedste ud af det. Vi har været okay stabile siden coronapausen med tre hjemmesejre og to uafgjorte på udebane, og det bliver jo det samme hold om en uge, undtagen Zeca der får karantæne.

Dermed tyder det på endnu en startplads til Guillermo Varela, der har spillet fuld tid efter coronapausen.

Læs også:Superliga powerranking: AGF i top, ros til Brøndby og fjerdeplads til FCM

Læs også:Wind og Mudrazija fik minutter i intern FCK-testkamp

Læs også:Ingen tvivl: Hør de homofobiske råb fra FCM-fansene her