Video : Tipsbladet
Superliga

Står uden anfører: Det er FCMs plan

FC Midtjylland mangler en anfører, efter Henrik Dalsgaard er skiftet til AGF. Tipsbladet har talt med cheftræner Thomas Thomasberg om, hvordan han griber jagten på en ny kaptajn an.

IKAST (Tipsbladet): I vinter valgte cheftræner Thomas Thomasberg sammen med truppen og Henrik Dalsgaard, at forsvarsspilleren skulle fortstætte som anfører, selv om alt tydede på, at Dalsgaard og FC Midtjylland ville gå hvert til sit denne sommer.

Det er nu sket med Henrik Dalsgaard i fuldt sving på træningsbanerne i Århus hos AGF, mens FC Midtjylland endnu ikke har udnævnt en anfører.

Islandske Sverrir Ingi Ingason blev i vinter på selvsamme træningslejr i Portugal gjort til viceanfører, hvilket på papiret gør ham til en oplagt kandidat til rollen, som Ingason også har haft på Islands landshold og i PAOK, som Ingason skiftede fra i sommeren 2023.

Tipsbladet har i et større interview vendt sæsonopstarten og de kommende ugers udfordringer med FC Midtjyllands cheftræner Thomas Thomasberg, og selv om cheftræneren og klubben indtil videre holder kortene tæt til kroppen, har Thomasberg en køreplan klar i jagten på Dalsgaards afløser.

- Vi ved det jo 19. juli, når vi begynder sæsonen. Der skal vi jo sende én op til at trække lod med dommeren og modstanderen. Og vi skal da også have det på plads, hvis det der fra EM med, det kun er anføreren, der må tale med dommeren, bliver indført, siger Thomas Thomasberg med et glimt i øjet.

- Der er en proces i gang, hvor vi kigger på spillertruppen. Vi er lige startet og skal måske lige se tingene lidt an. Vi har ikke haft alle mand samlet endnu, og vi har egentlig ikke brugt så meget krudt på det endnu, det er kun, fordi du spørger.

- Lad os om 14 dage til tre uger. Når vi afsted på træningslejr, ved vi, hvem det er, siger Thomas Thomasberg.

FC Midtjylland er på træningslejr i Østrig fra 7. til 14. juli.

Man møder på lørdag Sønderjyske hjemme i Herning og spiller torsdag i næste uge mod AGF i Ikast, mens man på træningslejren i Østrig møder Schalke 04 og Sturm Graz.

FC Midtjylland spiller i anden halvdel af juli kvalifikationskampe til Champions League mod FC Ballkani eller Santa Coloma. Læs her, hvordan den spritny Champions League-turnering fungerer.