Video : Tipsbladet
Superliga

Tøfting om dansk klub: Det er Tøffeeffekten!

Viborg FF fik søndag en yderst tiltrængt sejr i Superligaen. Og årsagen er Tøffeeffekten, mener Stig Tøfting, der også undrer sig over, at Jakob Poulsen så hurtigt melder sig som kandidat til cheftrænerposten.

Hvem skal være ny træner i Viborg FF?

Hvis Jacob Friis som ventet ender med at forlade klubben fra Domkirkebyen, skal der en ny cheftræner ind. Det kunne måske ende med at blive Jakob Poulsen, der søndag førte VFF til den bare anden sejr i de ni seneste Superliga-kampe, da SIF blev besejret 2-1.

Disclaimer: Tipsbladet og Viborg FF

Og at Jakob Poulsen selv ønsker at være i spil til jobbet, var den nuværende assistenttræner i hvert fald ikke sen til at fortælle søndag. Inden opgøret sagde han, at han gerne overtager, og at han føler sig klar til at blive Viborg FF-træner.

At Poulsen er ambitiøs og gerne vil være cheftræner for Viborg FF, forstår Stig Tøfting godt. At han siger det på et tidspunkt, hvor Jacob Friis endnu ikke er skiftet til en anden klub, undrer dog Tipsbladets kommentator.

- Jeg synes, det er ret hurtigt som assistent, at han siger, at han er klar til at tage over. Det er ikke første gang, jeg ser sådan noget her, hvor der ikke går mange sekunder, før assistenten siger "bare giv mig jobbet".

- Jeg hæftede mig ved, at han var så bramfri. Min holdning er nok, at han skulle have sagt "vi må se, hvad der sker med Jacob". Det kom bare bramfrit og uden yderligere forklaring, siger Stig Tøfting.

- Når det er sagt, så er det jo logisk, at Jakob Poulsen er et af emnerne til jobbet, hvis Jacob Friis som ventet smutter. Man har efterhånden set i en del klubber, at assistenten også får chancen på et tidspunkt. Sådan er det eksempelvis gået Rasmus Bertelsen i Randers FC, og Johannes Hoff Thorup blev også forfremmet i FC Nordsjælland.

Selv om resultaterne har været sløje i Viborg FF, forestiller Stig Tøfting sig ikke, at klubben gerne vil af med Jacob Friis, som er på vej til Augsburg, og hvor der også har været interesse fra Rosenborg BK.

Træneren har haft svære arbejdsbetingelser med salg af store profiler som Anton Gaaei og Elias Achouri, og så har Clint Leemans også sagt farvel.

- Jeg tror ikke, de har sat Jacob Friis på affyringsrampen. Der er trods alt røget så mange spillere ind og ud af klubben, at det ikke er min fornemmelse, at de vil af med ham. Som jeg også skrev i min klumme i fredags, så skal Jacob Friis jo ikke bygge på i Viborg, men hele tiden bygge op, siger Tøffe.

Nogle få har på sociale medier givet udtryk for, at Jakob Poulsen som tidligere FCM-spiller ikke kan tage et cheftrænerjob hos ærkerivalen fra Viborg FF. Også selv om han er den nuværende assistenttræner. Den køber Stig Tøfting ikke. 

- Hvorfor fanden ikke? Jakob Poulsen har vel et behov for at tage det job, der kommer. Han har også været i AGF. Jesper Sørensen er træner i Brøndby, og han har spillet i AGF og FCK. Jeg kan ikke se, at det er noget, man skal navigere efter, siger han.

Tøffeeffekten
- Der er fire top-seks hold på menuen, og det er altså voldsomt, når man ikke spiller bedre end Viborg har gjort i dette efterår.

- Det giver maksimalt tre point i min verden.

Ordene er fra Stig Tøftings fredagsklumme. Tipsbladets fodboldkommentator tog Viborg FF under kærlig behandling og pegede på, at der i kampene mod Silkeborg IF, AGF, FCK og FCM maksimalt venter tre point til holdet.

De tre point fik man så mod Silkeborg IF søndag, så tog Tøffe munden for fuld?

- Uanset hvordan vi vender og drejer det, har de stadig et svært program. De skal spille i AGF, de skal spille mod FCK og ude mod Midtjylland. Den kan da stadig holde.

- Du skal også have for øje, at vi skrev om Viborg i fredags. Kunne jeg have lavet den her klumme om Viborg i næste uge? Nej, det kunne jeg ikke.

- Det er timingen. Det er Tøffeeffekten. Når jeg skriver om et hold, går de ud og laver noget!

De grønne vandt 2-1 hjemme over Silkeborg IF, selv om det holdt hårdt til sidst, og man var under pres. Tilmed fik man to scoringer fra Anosike Ementa, der har haft svært ved at finde målet. Så Tøffe har ret: Viborg gik ud og lavede noget.

Rundens top:
- Der var ikke meget, der stak i øjnene, så det er FCK. De var bagud to gange til Randers og blev delvist kørt rundt, men de vandt alligevel, siget Tøfting.

Rundens flop:
- Det er da måske nok Silkeborg. Som jeg gik i gang med at udråbe til at overvintre på førstepladsen. Siden har de spillet 0-0 mod OB og tabt til Viborg. Det er vel den omvendte Tøffe-effekt, siger Tøfting.

Disclaimer: Tipsbladet og Viborg FF