• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Største salg i 20 år: Lyngby sælger 16-årig for millioner til Salzburg

Foto: Red Bull Salzburg

Maurits Kjærgaard skifter Lyngby Boldklub ud med RB Salzburg. Selv om han blot er 16 år, bliver han et af klubbens største salg i historien.

Af Anders Dehn

Flere af Europas bedste klubber inden for talentudvikling har budt på ham, siger Lyngby, men nu har Maurits Kjærgaard truffet sit valg. Han fortsætter karrieren i RB Salzburg.

Det fortæller Lyngby Boldklub i en pressemeddelelse, hvor klubben også skriver, at den bare 16-årige spiller "er et af de største salg i Lyngbys historie."  Vi skal to årtier tilbage i tiden for at finde et tilsvarende. Bliver diverse klausuler opfyldt, kan Kjærgaard bliver den allerdyreste.

- Vi har det seneste år skærpet vores profil som talentudviklingsklub, og salget af Maurits er en klar milepæl for os. Salget er helt i tråd med vores strategi om også at kunne udvikle og sælge spillere direkte fra akademiet, og Maurits er skoleeksemplet på et talent, som har potentialet til at gå hele vejen, siger sportschef Birger Jørgensen.

- Vi er stolte over, at vi igen beviser, at vores strategi og 3-årsplan virker, og at klubben er på rette vej såvel sportsligt som økonomisk. Dette afspejler sig også i transferbeløbet, der er det største salg, vi har lavet i 20 år, og som med de fremtidige indtægtsmuligheder, der ligger, har potentiale til at blive det mest lukrative salg nogensinde.

Maurits Kjærgaard skifter øjeblikkeligt til de østrigske mestre. Han har indtil nu spillet på Lyngbys U17-hold samt 11 kampe for U16- og U17-landsholdene.

Også akademichef Nicas Kjeldsen roser den nu tidligere Lyngby-teenager.

- Maurits er en ekstremt talentfuld spiller, og han har udviklet sig helt enormt her hos os. Selvom vi selvfølgelig gerne havde beholdt og arbejdet videre med “Mau”, så er det rigtige at hjælpe ham op en endnu højere hylde, og i den forbindelse glæder vi os over at have fundet en løsning med Salzburg, som både spilleren, familien og de to klubber har kunnet se sig selv i, siger han.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

LIVE: AGF på stolpen!

AGF har haft et godt tag på FC Midtjylland, men der hviler et stort pres på hjemmeholdet i søndagens brag. Følg AGF -...

Mere Superliga

Fokus