Video : Tipsbladet
Superliga

Stort Brøndby-hovedbrud: Han er virkelig udfordret

Nicolai Vallys har ikke været så involveret og afgørende for Brøndby i de seneste kampe, som han var tidligere på sæsonen. Flemming Povlsen giver sit bud på, hvordan Brøndby får løst udfordringen.

Han var en af Superliga-sæsonens bedste spillere i efteråret og starten af forårssæsonen, men i de seneste kampe mod FC København og Silkeborg IF er det langt fra lige så meget, man har set til Nicolai Vallys.

Det kan tyde på, at modstanderne har fundet ud af, hvordan Brøndby-profilen skal lukkes ned, og det er et kæmpe problem for Jesper Sørensen og co.

Det siger Flemming Povlsen i optakten på Discovery+ til søndagens opgør mod AGF.

- Han er virkelig udfordret. Han er udfordret af ikke at have bolden og skulle finde de rigtige løsninger - også for sig selv. Det kræver enormt meget bevægelse, og det kræver også bevægelse, hvor det ikke bare er i gåtempo. Man skal virkelig bruge kræfter på at slide sig fri og komme væk fra sin direkte modstander.

- Så han er i en udfordrende, men også udviklende fase af sin karriere.

Flemming Povlsen giver i den forbindelse sit bud på, hvordan Nicolai Vallys får løst udfordringerne.

- Han skal have lov til at vandre. Han skal ikke kun ikke være ude på Brøndbys venstre kant. Han skal være centralt og på modsatte side, så nogle af de spillere, der i løbet af ugen har fået at vide, at de skal koncentrere sig om Vallys, bliver i tvivl og tænker: "Hvad skal jeg så gøre, når han er der?"

- Vallys skal også selv være meget mere aggressiv i sine løb og sin insisteren på at få bolden. Det er en kæmpe udfordring, og det vil blive ved, for det er løsningen for modstanderen at lukke ham ned. 

Nicolai Vallys har lavet 10 mål og 7 oplæg i 27 kampe for Brøndby i denne sæson.