Superliga-special: Unik viden og vilde rekorder

Vi er klar med en perlerække unikke stats frem mod alle søndagens fire Superliga-kampe.

Der venter en Superliga-spændende søndag med fire kampe på programmet. Brøndby skal forsøge at generobre førstepladsen efter fredagens FC Midtjylland-sejr. I forhold til både statistik og aktuelle form har Brøndby mere end gode chancer for succes.

AGF har kun scoret et mål i forårets tre første kampe, men møder nu nærmest en ønskemodstander når SønderjyskE gæster Aarhus.

Det og meget mere kan du blive klog på, når vi her er klar med unikke skud på alle søndages fire kampe i samarbejde med spilxperten.com.

Randers FC – FC Nordsjælland
o Randers FC har tabt fem af deres seneste syv kampe mod FC Nordsjælland i Superligaen (V1 U1), efter at de var ubesejret i de forrige otte opgør (V5 U3).

o Randers har holdt rent bur fire gange i deres seneste seks Superliga kampe, lige så mange som de forrige 23 kampe.

o FC Nordsjælland har samlet et point fra deres første tre Superliga kampe af 2021 (U1 T2); hvis FCN ikke får point mod Randers ville det være klubbens værste start på et år siden 2005 (også 1 point – U1 T3).

o Kun tre hold har scoret færre mål end FC Nordsjælland i 2021 (2), men ingen hold har haft flere skud end FCN i 2021 (44 – samt FC Midtjylland).

o Marvin Egho har fjerde højst Expected Goals i denne sæson (5.34), men har kun scoret en gang; denne forskel er det højeste af alle spillere i Superligaen.

o Victor Jensen kan score for anden udebanekamp i træk for første gang siden August 2019 (for Jong Ajax) og kan blive den første Nordsjælland spiller til at score i sine første to udebanekampe i Superligaen siden Opta startede med at samle data (2008-09).

AC Horsens – OB
o AC Horsens har vundet kun en af de seneste 12 kampe mod OB i Superligaen (U4 T7 inkl. play-offs), efter at de vandt syv af de forrige 12 opgør (U2 T3).

o AC Horsens har kun tabt to af deres seneste 13 kampe på hjemmebane mod OB (V6 U5), efter at de tabte tre af de forrige fire hjemmebanekampe mod OB (U1 T3).

o AC Horsens har tabt deres seneste seks Superliga kampe, det sidste hold med syv nederlag i træk var Randers i 2017 (7).

o OB har haft to clean sheets i træk for første gang siden November 2020 (2 – inkl. en mod Horsens) og kan have tre i træk for første gang siden September 2019 (også 3).

o Ingen målmænd har lavet flere redninger i 2021 end AC Horsens’ Matej Delac (10 – samt OB’s Oliver Christensen) men kroateren er også den målmand, som har lukket flest mål ind i år (6).

o AC Horsens er det eneste hold som Mikkel Hyllegaard har spillet mere end 90 minutter mod, og er også det eneste hold han har scoret flere end et mål mod (2 mål på 104 minutter).

AGF - SønderjyskE
o AGF har ikke tabt i deres seneste ti kampe mod SønderjyskE (V6 U4, inkl. play-offs), deres længste stræk af ubesejret kampe ud af alle modstandere i Superligaen.

o AGF er ubesejret i deres seneste 5 hjemmebanekampe mod SønderjsykE (V3 U2) og har vundet de seneste tre kampe, deres længste stræk mod SønderjyskE i Superligaen.

o AGF har holdt rent bur i deres seneste fire kampe, en clean sheet til ville være delt-rekord for klubben fra 2019, hvor de var det eneste hold i Superligaen til at holde rent bur i fem kampe i træk.

o SønderjyskE har scoret i deres seneste ti udebanekampe i Superligaen og et mål i denne kamp ville være en delt-rekord for holdet.

o Bror Blume har været involveret i seks mål mod SønderjyskE (2 mål, 4 assists), flere end mod nogen anden modstander i Superligaen; tre af hans seks mål involveringer mod SønderjyskE kom i de seneste tre opgør (2 mål, 1 assist).

o Mads Albæk har scoret to mål i hans seneste tre kampe i Superligaen for SønderjyskE, efter at han ikke scorede i de forrige 34 kampe.

Brøndby IF - Vejle BK
o Brøndby har aldrig tabt mod Vejle på hjemmebane i Superligaen i det 21. Århundrede (V6 U1), deres seneste nederlag på hjemmebane mod Vejle, var i Juni 1999 (1-2).

o Brøndby scorede i 16 af deres første 17 kampe af den sæson for første gang siden 2003-04. I denne sæson har Brøndby ikke formået at score et mål mod SønderjyskE i Oktober 2020 (2-0 udebane nederlag).

o Vejle har holdt rent bur i deres to seneste Superliga udebanekampe og kan forlænge det til tre kampe i træk på udebane for første gang i klubbens historie.

o Brøndby er et af kun to hold (samt FC Midtjylland) i Superligaen med tre spillere som har scoret mindst fem mål i denne sæson (Lindstrom 9, Uhre 8, Hedlund 5).

o Siden hans debut for Brøndby i Juli 2019 har kun seks spillere været involveret i flere mål end Jesper Lindstrom (19 – 12 mål, 7 assists).

o Vejle angriber Allan Sousa har scoret to mål i 251 minutter mod Brøndby i Superligaen (1 mål per 126 minutter), Brasilianerens anden-bedste gennemsnit af alle modstandere i Superligaen (1 per 125 minutter mod FC Midtjylland).