• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Superliga-trænere får lang snor - men i Sverige får de længst

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Superliga-trænere er blandt dem, der har deres job i længst tid i fodboldverdenen. Tålmodigheden er dog endnu større i Sverige.

Af Anders Dehn

Selv om Superliga-klubberne hver sæson fyrer trænere, er den bedste danske række en af dem i verden, hvor cheferne får længst snor. Over de seneste fem år har hver enkelt klub haft 2,9 trænere i gennemsnit.

Det viser statistik fra talknuserne CIES Football Observatory, der har analyseret 84 ligaer rundt om i verden. Her er Superliga-klubberne nummer otte på listen over dem, der skifter træner mindst ofte. Allsvenskan er nummer ét. Her har hver klub i gennemsnit haft 2,6 trænere i årene 2015-2019.

Læs også:I verdenstoppen: Få steder spiller unge spillere så meget som i FCN

De ligaer, hvor snoren er kortest, er Bolivia, Tunesien og Algeriet. Der har klubberne i gennemsnit haft 9,1, 8,3 og 7,9 trænere i løbet af de fem år, som undersøgelsen dækker.

Club Real Potosí fra netop Bolivia er "topscorer" med intet mindre end 20 trænere (minimum tre kampe) i løbet af de seneste fem år. Altså i gennemsnit fire trænere hver eneste sæson.

Læs også:Opgørelse: FCK er bedst til at score først og vinde - FCN er værst

I alt dækker undersøgelsen 766 klubber. 30 af dem har haft en og samme træner i hele perioden. Den eneste danske klub på den liste er FC København, hvor Ståle Solbakken har været ansat som cheftræner og manager siden august 2013 (kun medregnet klubber, der har været i den bedste række i hele perioden).

Der er stor forskel på, hvor lang tid de andre Superliga-trænere har tilbragt i deres klubber. Her er den komplette oversigt over de 14 nuværende trænere, og hvornår de blev ansat i deres job.

Læs også:Danmark har 175 udlandsproffer - ét land har næsten ti gange så mange

Læs også:FC København er nummer 14 på fornem liste

Læs også:Brasilien er verdens største leverandør af topspillere

Superliga

Mere Superliga

Fokus