Foto: Getty Images
Superliga

- Superligaen vil altid være en udviklingsliga

Erik Sviatchenko kender Superligaen bedre end de fleste. Den tidligere FC Midtjylland-anfører mener dog, at det er en liga, man skal videre fra. Tipsbladet har talt med den 32-årige forsvarsspiller.

Erik Sviatchenko nåede at spille 319 kampe for FC Midtjylland over to perioder. Det er flest af alle i klubbens historie. Nu er han rejst over Atlanten, hvor han tørner ud for Houston Dynamo i den amerikanske MLS. 

Imellem de to perioder i FC Midtjylland forsøgte Sviatchenko sig med et udlandseventyr i skotske Celtic. To år senere vendte han "hjem", men nu er han altså atter at finde i udlandet. Denne gang i USA. 

Den tidligere FC Midtjylland-anfører ser da også på Superligaen som en liga, man gerne vil videre fra. 

- Superligaen som overskrift vil altid være en udviklingsliga. Det vil aldrig være en endedestination. Spillerne bliver solgt for større beløber. Folk skifter tidligere, udtaler Sviatchenko til Tipsbladet. 

Her fremhæver Sviatchenko især én spiller. En spiller, han - med egne ord - "pakkede ned", da de mødte hinanden for et par år siden - men nu er blevet en stor stjerne. 

- Rasmus Højlund er et godt eksempel. Jeg spillede selv imod ham. Han var ung og uprøvet. Vi tænkte, at vi havde styr på ham. Jeg tror det var mig og "Scholle" (Alexander Scholz, red), der pakkede ham ned i den kamp. Så spoler man tiden to-tre år frem, og så render han rundt og spiller for en af verdens største klubber. Det er det Superligaen kan. Den kan udvikle spillere. 

Det er ikke kun spillerne, der bliver bedre. Beløberne på Superliga-profilerne bliver også større.

- Bare kig på Bisseck og "TK" (Yann Bisseck og Thomas Kristensen, red). Gå tilbage til da jeg blev solgt til Celtic, som var et stort skifte. Jeg røg for to millioner euro. De ryger for fem-seks millioner euro. Og de ryger til topklubber, afslutter Sviatchenko overfor Tipsbladet. 

Erik Sviatchenko spiller i øjeblikket for Houston Dynamo, hvor han står noteret for 30 kampe.