Video : Tipsbladet
Superliga

Thellufsen kan få Lyngby-debut mod hjerteklubben: Det bliver da specielt

Offensivspilleren Rasmus Thellufsen er for første gang i sin professionelle karriere ikke ejet af AaB. Hans første kamp som Lyngby-spiller kan blive på søndag, hvor modstanderen er netop AaB. Et møde med gamle venner, der kan blive ganske specielt.

Da Rasmus Thellufsen var 13-14 år og spillede fodbold i Sæby, var han så dygtig, at han blev inviteret til Aalborg og AaB. Og når han dagligt skulle køre turen fra Sæby til Aalborg, kørte han sammen med et andet stort nordjysk talent. Magnus Christensen fra Frederikshavn.

De to har fulgt hinanden siden og er begge blevet professionelle fodboldspillere, men når Rasmus Thellufsen på søndag trækker Lyngby-trøjen over hovedet og spiller sin første Superliga-kamp for et andet hold end AaB, bliver det alligevel med mange kendte ansigter på banen. 

Thellufsen kan nemlig få sin debut mod netop AaB.

- Det bliver specielt at spille mod Magnus, det gør det. Vi har jo kendt hinanden i otte-ni år. Og det bliver specielt at spille mod AaB, men jeg tror først, at det for alvor begynder at komme dagen inden kampen. For at være helt ærlig har der været så meget nu her, at jeg ikke har haft tid til at tænke på det, siger Rasmus Thellufsen til tipsbladet.dk.

Det er kun en håndfuld dage siden, at kantspilleren blev præsenteret i Lyngby Boldklub på en treårig aftale, og allerede mandag fik han en halv time på banen i den sidste testkamp mod FC København. Det opgør endte 2-2.

Men det er selvsagt gået hurtigt den seneste tid for Rasmus Thellufsen, der har boet på to-tre forskellige hoteller og lige nu håber på at få fast bopæl og egne ting, så han udelukkende kan bruge energien på banen.

For det er en vigtig tid for kantspilleren.

Læs også:Alt om Lyngby Boldklub: Halvdelen af målene skal erstattes

Brug for luftforandring
23-årige Rasmus Thellufsen sagde farvel til AaB på et tidspunkt, hvor han var for langt fra holdet. Han var gledet ud i periferien og tilbragte hele sidste sæson på leje i tyske Hansa Rostock, uden at det spillemæssigt var et prangende ophold.

- Den primære årsag til skiftet er, at jeg skal spille fast igen. Det er det, jeg går og hungrer efter. Jeg har nået alder, hvor jeg gerne vil have stabilitet og spille en masse minutter, og jeg tror på, at det kan være med til at udvikle mig. Det er derfor, jeg valgte Lyngby, siger han.

Måske valgte han ikke kun Lyngby, fordi klubben tror meget på ham, måske valgte han den også, fordi det på mange måder er en klub, der arbejder med nogle af de samme værdier som AaB.

Det er lokale, danske spillere, der skal præge holdet i Lyngby og AaB, og begge klubber tænker udviking af spillere.

- Klubberne minder om hinanden. Der er rigtig god stemning i begge klubber, og jeg er allerede blevet taget godt imod her i Lyngby. Stemningen er familiær i både AaB og Lyngby, og som der bliver talt på banen, føler jeg helt bestemt, at spillestilen kommer til at passe mig her, siger han.

Familiært var det ikke, da Rasmus Thellufsen for lidt mere end et år siden tog fra AaB til Hansa Rostock på en lejeaftale. Tysk fodbold arbejder med andre værdier, og her mødte Thellufsen en mur på en måde, der både var ærgerlig og lærerig på samme tid.

- Tiden i Tyskland var meget blandet, men det er ikke en tid, jeg fortryder. Man lærer altså meget af at være ude og opleve andre måder at gøre tingene på. Det var ikke så familiært, som jeg har været vant til, og der er ikke så meget kontakt til medspillere og trænere. Det var også svært, fordi jeg ikke talte 100 procent tysk, mens vi havde en træner, der ikke kunne et ord engelsk. Det var lidt problematisk i starten, men jeg fik da lært det tyske, siger Rasmus Thellufsen og forklarer, hvordan han nu søger at bruge det aktivt:

Læs også:Optakt: Lyngby Boldklub - AaB

- Jeg boede alene dernede - godt nok har jeg en kæreste, men det var ikke altid, at hun kunne være der. Så jeg var meget for mig selv, og det er også noget, man skal arbejde med mentalt. Men jeg synes, det var en god periode for mig, og nogle af de ting, som jeg ikke har været så god til med mand-mand spillet og duellerne, det er jeg blevet bedre til i Tyskland.

Hjerteklubben
Rasmus Thellufsen og Christian "Greko" Jakobsen er Lyngbys store indkøb til offensiven i denne sæson, hvor man har mistet en vigtig spiller som Rezan Corlu. Thellufsen går ind til tiden i Lyngby med en følelse af, at han skal bevise noget.

Ikke kun fordi det er AaB, men også fordi Thellufsen har brug for at vise, at karrieren ikke er gået i stå.

- Det er en enormt vigtig periode, jeg går ind i. Jeg skal i kampform - den generelle form er der, men jeg mangler lige en kampform, der vel sidder der efter en fem kampe, siger han.

Den første af de fem kampe, han skal bruge på at finde kampformen, kan han altså få søndag mod AaB. Men hvorfor er det så specielt for Thellufsen at spille mod AaB?

- Det er der, jeg kommer fra. Det er klubben, jeg har holdt med, siden jeg var en bette knægt. Så på den måde er det da ekstra specielt at møde det hold, jeg altid har set mig selv spille på.

Lyngby og AaB mødtes også i første runde af sidste sæson, og det var inden Thellufsens skifte til Hansa Rostock. Kantspilleren sad på bænken i hele opgøret og kunne se Lyngby vinde kampen mod 2-0. Nu skal han - som Lyngby-spiller - forsøge at gentage kunststykket fra sidste sæson. Der er kampstart 14.00 i Lyngby på søndag.

Thellufsen nåede 66 Superliga-kampe i AaB-trøjen.

Læs også:Alt om AaB: Går Prica den yngre i sin fars fodspor?

Læs også:AaB-boss om salg: Udsigten til spilletid var lang

Læs også:Officielt: Lyngby henter kantspiller i AaB

Læs også:Superliga-transfer: Lyngby henter kantspiller i AaB

Læs også:AaB-spillere i høj kurs: Klubben har modtaget bud