Video : Tipsbladet
Superliga

Tidligere Silkeborg-stjerne: PSV så mig som den næste Romario

Han blev lidt af en darling i Silkeborg IF, hvor han i halvanden år viste et højt topniveau. Nu fortæller tidligere ghaneseren Godwin Attram om en karriere, hvor han aldrig blev lige så god, som mange troede, han ville blive.

I februar 2000 indgik Silkeborg IF og PSV Eindhoven med Frank Arnesen i spidsen et samarbejde. På pressemødet for 20 år siden brugte Arnesen sin charme og kunne fortælle, at man havde valgt Silkeborg, fordi hustruen, Kate, sagde, at det var Danmarks smukkeste by.

Samarbejdet blev ingen langsigtet succes, men på den korte bane blev det en succes for Silkeborg IF, der fik lov til at leje et af PSV's største talenter i form af ghaneseren Godwin Attram. Han var tidligere anfører for Ghanas U17-landshold, der nåede U17-VM-finalen i 1997. 

Attram, nu 39 år, var kommet i klemme i Holland på grund af strikse regler om arbejdstilladelse, og derfor var han nødt til at tage til Silkeborg for at få fast spilletid, så han senere kunne ansøge om arbejdstilladelse. PSV havde høje tanker om den dengang 19-årige offensivspiller, og han fortæller nu i et radiointerview med Joy Sports om sin karriere og tid i PSV, primært, hvor han føler, at han blev offer for strikse regler.

- Jeg fik en chance i PSV. Jeg skrev under på en toårig aftale og derefter fem år mere, så i alt var det syv års kontrakt. Men det var svært at få arbejdstilladelse i Holland. De krævede, at jeg skulle gifte mig for at få tilladelsen. Det var ledelsen, der sagde det, siger Godwin Attram til Joy Sports og forklarer videre:

Læs også:Overblik: Sådan ser slutspillet i Superligaen ud

- Jeg skulle på et tidspunkt med U20-landsholdet, men blev så droppet to dage før turneringen. Da jeg vendte tilbage til PSV, fik jeg ikke lov til at komme ind i Holland, og så tog PSV sagen til myndighederne.

- PSV så mig som den næste Romario. De havde en plan for, hvordan jeg skulle til Barcelona eller Real Madrid. Det var som regel de klubber, som PSV-spillere skiftede til, med mindre de ikke spillede godt.

- På grund af problemerne med arbejdstilladelsen besluttede de at sende mig på leje til Danmark. Jeg trænede med Silkeborg IF en enkelt gang, og så ville ledelsen have mig.

- PSV holdt øje med mig i løbet af den tid. De sagde, at jeg gjorde det godt, og at de gerne vil bringe mig tilbage, fordi van Nistelrooy var på vej til Manchester United. Men igen blev arbejdstilladelsen et problem. Der var også et bud fra Hertha Berlin på mig, men PSV accepterede det ikke.

Læs også:Superliga-klubber indkasserer formue fra staten: Parken får knap 20 millioner

- En klub i Portugal bød også på mig, men fik buddet afvist. Arbejdstilladelsen var stadig ikke på plads, så jeg sagde det til min gudfar.

- Han fandt en agent, der informerede mig om et stort bud fra Japan. Min ven sagde 'hvad skal du der?' Senere fik jeg besked om et bud fra Tunesien, hvor jeg kunne få genstartet min karriere. Jeg sagde det til min gudfar, og han sagde 'okay, gør det'.

I Silkeborg blev Attram hurtigt en fanfavorit. Også en spiller, som Peter Lassen, Silkeborgs daværende topscorer, holdt meget af. Attram viste til tider et utroligt topniveau, men han var alt, alt for svingende og fik i det hele taget slet ikke det ud af karrieren, han kunne have håbet på.

Efter halvandet år i Silkeborg smuttede Attram i sommeren 2001, og han var blandt andet med til at vinde pokalfinalen i 2001 over AB. Han forlod PSV senere samme år og spillede hovedparten af den resterende del af karrieren i Mellemøsten.

Attram, der scorede fem gange for Silkeborg, optrådte 10 gange for Ghanas landshold.

Læs også:Coronapausen har hjulpet på skadessituationen i Silkeborg

Læs også:Silkeborg klar til coronaprøver: 41 personer skal testes

Læs også:Silkeborg IF tilbyder syv spillere forlængelse