• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Troels Bager Thøgersen

Tipsbladet vurderer: Sådan gik sommerens transfervindue i FCK, RFC og SJE

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Hvordan gik det handlerne i seneste transfervindue i Superligaen? Gennem januar tager vi hver fredag et hurtigt kig på tre Superliga-klubber og de aftaler, de lavede i transfervinduet fra august til start-oktober.

Af Troels Bager Thøgersen

Transfervurderingen er et smugkig i fredagens Tipsbladet. Du køber Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet om fredagen, du kan også tegne abonnement. Klik her for at se mere.

FC KØBENHAVN
2 af 6 bolde

Marios Ikonomou var vel hentet til som rotationsspiller, mens Kamil Wilczek, Peter Ankersen og Mathias ”Zanka” Jørgensen skulle spille fra start og også har gjort det.

På den måde har FC Københavns nye spillere fra sommer spillet det, man kunne forvente, men med tanke på de meget store udsving på banen siden Europa League-kvartfinalen mod Manchester United er det svært at svinge sig op til, at de handler endnu har været en succes for FC København, der lige nu med en lille margin er seedet treer til Superliga-slutstillingen AGF, lige efter Brøndby IF og et stykke efter FC Midtjylland.

Læs også:Afstemning: Henter FC København flere spillere end Mustapha Bundu?

33-årige Kamil Wilczek vil blive forfulgt af det spørgsmål, der altid stilles til angribere i hans alderskategori: Er måltørken i slutningen af efteråret blivende? For så er en kontrakt indtil juni 2023 lang tid. Mathias ”Zanka” var med til at stabilisere forsvaret, mens Peter Ankersen stadig skal genfinde landsholdsformen.

RANDERS FC
3 af 6 bolde

Tosin Kehinde er lovende og bør blive en gevinst, hvis Randers for alvor finder en måde at bruge og integrere ham i offensiven. Ellers hentede Randers den meget hurtige australier Nikolas Mileusnic fra Adelaide United, en spiller, vi endnu ikke har set det store til, og angrebsalternativet Bassala Sambou fra Fortuna Sittard på leje, en mand der har stået entydigt i skyggen af Alhaji Kamara og Marvin Egho.

Det var ikke de store penge, Randers FC brugte sidste sommer trods salget af Emil Riis til Preston North End i slutningen af transfervinduet, og på den baggrund slap den nuværende Superliga-firer ok fra sommerens og efterårets transfervindue.

Læs også:FCK kan købe lejesvenden Bundu: Det er oplagt

SØNDERJYSKE
5 af 6 bolde

Haji Wright, Marc Dal Hende, Lawrence Thomas og Philipp Schmidgal hentet i ét og samme transfervindue. Det var slet ikke så ringe endda, og pokalvinderne har nu en trup, hvor man på mange positioner har flyttet sig væk fra den farlige nedrykningszone og aktuelt kan fokusere lige så meget på Top 6 som rivalerne i de større byer Aalborg og Odense.

SønderjyskE har ellers ikke haft det vilde held på transfermarkedet de seneste år med relativt få spillersalg, men i Haji Wright har man fundet en angriber, der givetvis også kan finde et udenlandsk, og købestærkt, publikum, hvis han bomber i en halvsæson eller to til. Sidste års transfervindue ser solidt ud, når vi i dag ser tilbage, og med en pengestærk amerikansk ejer tegner fremtiden lys.

Læs også:Officielt: FC København henter Mustapha Bundu

Læs også:Avis: Her er FC Københavns købsoption på Mustapha Bundu

Læs også:Officielt: AGF henter midtbanespiller fra Manchester City

-----
Se alt det bedste fodbold fra de største ligaer med YouTV - Intro-tilbud

Superliga

Optakt: AaB - SønderjyskE

To af ligaens mest formsvage hold mødes i en kamp, der kan blive afgørende for, om de kommer i top 6.

Mere Superliga

Fokus