• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Træt af splinter i bagdelen: Heerenveen-dansker åben for Superligaen

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Andreas Skovgaard har siddet på bænken i over 30 kampe uden at spille for Heerenveen. Nu søger han ny klub.

Af Ole Hoffskov

2019 var et langt år for Andreas Skovgaard.

Den tidligere FC Nordsjælland-spiller tog i januar turen til de danskerglade hollændere i Heerenveen, og dermed gik drømmen om at spille i udlandet i opfyldelse for midtstopperen. Og så alligevel ikke helt.

22-årige Andreas Skovgaard har her et år senere ikke spillet et eneste minut for klubben.

- Det har været en interessant oplevelse at komme til udlandet, men sportsligt har det ikke været særlig succesfuldt. Jeg vil ikke bruge en floskel som, at det har været lærerrigt, men nu har jeg oplevet at være i et andet land med et fremmed sprog, og det har helt sikkert givet mig noget, jeg kan tage med videre, siger Skovgaard til tipsbladet.dk.

Danskeren har ikke været helt ude i kulden i Heerenveen. Andreas Skovgaard har været udtaget til stort set samtlige kampe i sin tid i Holland, men altså uden at spille. En hurtig optælling på Transfermarkt viser, at midtstopperen har siddet på bænken i 35 kampe uden at blive skiftet ind.

Derfor sidder der efterhånden mange splinter i Skovgaards bagdel.

Læs også:Dansk offensivspiller fortsætter karrieren i MLS

- Man føler sig ikke særlig tæt på holdet, når man aldrig spiller. For mig er det ikke en særlig stor bedrift at sidde på bænken. I starten var det spændende, om jeg kunne snige mig det sidste stykke ind på holdet, men på det seneste har der bare været lang vej. Det er aldrig sjovt at sidde på bænken, siger han.

Heller ikke i pokalturneringen har Andreas Skovgaard fået chancen. Normalt er det en turnering, hvor de ydre mandater i truppen kan få en mulighed for at vise sig frem, men danskeren fortæller, at Heerenveens cheftræner Johnny Jansen overhovedet ikke roterer i pokalen.

Andreas Skovgaard har talt løst med sin chef om situationen.

- Men man kan ikke snakke sig på holdet. Træneren har vurderet, at andre er bedre, og det er han i sin gode ret til, og jeg kan ikke gøre andet end at yde mit bedste til træning, siger Skovgaard og tilføjer:

- Nogle dage er hårdere end andre. Det er hårdt at træne hver eneste dag uden at få den gulerod, som det er at spille kampe, men sådan vil det være alle steder – også hvis jeg stadig var i Danmark. Det er ekstremt hårdt, når man sidder udenfor.

Åben for Superliga-retur
Den manglende spilletid i Heerenveen gør, at Andreas Skovgaard ser sig om efter en ny klub, og han regner med at have fundet en ny arbejdsgiver, når transfervinduet lukker 31. januar.

Læs også:Jakob Poulsen afviser løse exit-rygter: Det går godt personligt

- Jeg er på udkig efter spilletid. Om det bliver på en lejeaftale eller mere permanent, ved jeg ikke, men jeg regner med at finde en ny klub i løbet af januar. Der har været noget snak med andre klubber, men jeg ved ikke, hvor konkret det har været, siger Skovgaard, der er åben for en retur til Danmark:

- Jeg skal ikke udelukke noget som helst. Det vigtigste for mig er, at jeg får spilletid, ikke hvilket land der er i. Hvis den bedste mulighed er i Danmark, så vil jeg også se positivt på det.

Fortryder du dit skifte til Heerenveen?

- Jeg fortryder overhovedet ikke. Jeg skiftede til Heerenveen af en årsag, og det var, at jeg gerne ville prøve at komme til udlandet. Det var den rigtige beslutning dengang. Der er ikke to karrierer, der er ens, og løsningen for mig var ikke at blive i Danmark et år mere. Jeg kan ikke se, hvad et år mere i Danmark skulle have givet mig.

- Nu kan man sige, at det sportsligt ikke er gået så godt i Heerenveen, men det betyder ikke, at jeg fortryder det valg jeg traf. Slet ikke, fastslår forsvarsspilleren.

Andreas Skovgaard har spillet 67 Superliga-kampe for FC Nordsjælland. 

Læs også:19-årig udlandsdansker skal udlejes: Jeg er åben for det hele

Læs også:OB forventer ikke at sælge Anders K. Jacobsen

Læs også:Rød-hvid udrensning: Yderligere to danskere kan forlade Heerenveen