• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Tipsbladet.dk

Transferplanen: Jagter flere forstærkninger

Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

Skal de købe, sælge eller beholde spillere? Tipsbladet.dk analyserer det igangværende transfervindue for Superligaens 12 klubber. Her sættes fokus på FC Nordsjælland.

Af Tipsbladet.dk

FC Nordsjælland skiller sig normalt ud fra de andre danske klubber, når det handler om transfers. For klubben plejer at erstatte solgte stjerner med egne talenter, men situationen er anderledes denne gang.

For de næste i rækken står ikke klar, og FC Nordsjællands nyeste kuld af talenter har ikke haft samme høje niveau som eksempelvis Mohammed Kudus og Kamaldeen Sulemana. Det har kostet på pointtavlen, hvor FCN langt fra er sikre på overlevelse.

Vi sætter fokus på alle 12 Superliga-holds transferbehov – denne gang er der fokus på FC Nordsjælland.

Vinterens tilgange:
Ivan Mesik (Stabæk, lejeaftale retur)
Oliver Rimmen (FC Helsingør, lejeaftale retur)
Erik Marxen (Randers FC)

Vinterens afgange:
Jesper Dickman (IFK Värnamo)
Clinton Antwi (KuPS)

Kommende kontraktudløb:
Eduardo 'Dudu' Dos Santos Haesler (sommer 2022, lejeaftale udløber)
Andreas Gülstorff (sommer 2022)
Magnus Kofod Andersen (sommer 2022)
Tochi Chukwuani (sommer 2022)
Jonathan Amon (sommer 2022)
Joachim Rothmann (sommer 2022)
Andreas Bredahl (sommer 2022)

Her kan der sælges:
I og med det for FC Nordsjælland først og fremmest handler om at blive i Superligaen i denne sæson, så vil der ikke være brandudsalg i spillertruppen. FC Nordsjælland har tradition for at fostre spillere med et stort salgspotentiale, men i denne sæson har 'det nye kuld' ikke præsteret på samme høje niveau som de forrige.

Derfor bør og kan de holde sammen på deres nuværende trup. Der er dog alligevel et par spillere, som sidder forrest på affyringsrampen, og det gør de særligt fordi, at deres kontrakter udløber til sommer.

For eksempel risikerer FCN at miste anfører Magnus Kofod Andersen gratis til sommer, så hvis der skal penge ind for ham, er det nu. Det vil være et slag for FC Nordsjællands forretningsmodel at miste så dygtig en spiller uden at høste frugter i form af kontanter for ham.

Det samme gør sig gældende med Tochi Chukwuani, der aldrig har formået at indfri de forventninger, der var knyttet til ham, da han debuterede som 16-årig. Han har aldrig formået at tage det næste skridt, og løbet er efterhånden kørt. Spørgsmålet er, om andre klubber tror, at de kan indfri hans potentiale.

Andreas Schjelderup og Mohammed Diomande er også to profiler, der har høstet roser vidt og bredt, og de er formentlig også to af FC Nordsjællands næste store salg. Hvad angår Schjelderup er det nok for tidligt, og Diomandes udviklingskurve lider konstante knæk på grund af skader.

Her kan der købes:
Der er ikke tvivl om, at FC Nordsjælland fortsat skal grave i pengepungen denne januar. Inden årsskiftet kunne de præsentere 31-årige Erik Marxen fra Randers FC.

En atypisk transfer for FC Nordsjælland, der ofte vælger at købe unge spillere med videresalgspotentiale. Men i dette vindue skal indkøbene hjælpe til med at overleve.

Og her har Flemming Pedersen brug for en målmand og en angriber med mål i støvlerne. I sommer hentede de Dudu på en lejeaftale, men han har mistet pladsen til Emmanuel Ogura, som til tider har præsteret mirakelredninger, men der er fortsat efterladt meget tilbage at ønske.

FC Nordsjælland har tidligere i januar været ude efter Sten Grytebust, så igen vidner det om, at de er ude efter spillere med Superliga-erfaring.

Tidligere har Mikkel Damsgaard, Kamaldeen Sulemana og Andreas Skov Olsen hamret mål ind på stribe for FC Nordsjælland, men i år har de ikke fundet deres naturlige målscorer. De skal have fingrene i en notorisk målscorer, hvis han findes derude.

Citatet:
Cheftræner Flemming Pedersen til sn.dk:
- Vi havde kig på målmands- og 9’er-positionen. Og det har vi stadig. For ingen af delene – hvilket skinner igennem i statistikkerne – er blevet løst. Så vi kigger på mulighederne, og så må vi se, om det kan løses. Men vi handler ikke bare for at handle. Vi er ikke i panik.

Nøglepersoner:
Mikkel Hemmersam, sportsdirektør
Flemming Pedersen, cheftræner
Søren Kristensen, direktør
Jan Laursen, bestyrelsesformand