• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

Transferplanen: Kommer der noget "voldsomt godt"?

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Skal der købes spillere, og skal der sælges? Tipsbladet.dk analyserer løbende frem mod transferdeadlinen i august de 12 Superliga-klubbers transferplaner. Her sættes fokus på Viborg FF.

Af Victor Risager

Viborg FF har fået en fin start på sæsonen med to sejre i fire kampe i Superligaen samt fine europæiske resultater. Der har også været aktivitet på transfermarkedet, og der kommer formentlig til at ske endnu mere.

Vi sætter frem mod transferdeadlinen i august fokus på alle 12 Superliga-holds transferbehov – denne gang er fokus på Viborg FF.

Sommerens tilgange:
Jonas Thorsen (AC Horsens)
Zan Zaletel (NK Cejle)
Nicolas Bürgy (Young Boys)
Nils Mortimer (Barcelona)

Sommerens afgange:
Lorenzo Gordinho (kontraktudløb)
Frans Putros (kontraktudløb)
Lars Kramer (AaB)
Frederik Christensen (kontraktudløb)
Mads Frederiksen (kontraktudløb)
Gustav Overgaard Hansen (AB)
Tobias Bech (FC Ingolstadt)

Kommende kontraktudløb:
Mikkel Andersen (sommer 2023)
Jonas Thorsen (sommer 2023)
Clint Leemans (sommer 2023)
Jay-Roy Grot (sommer 2023)
Younes Bakiz (sommer 2023)
Christian Wagner (sommer 2023)

Her kan der sælges:
Viborg FF har allerede sagt farvel til et par profiler i Lars Kramer og Tobias Bech, der er rykket til henholdsvis AaB og Ingolstadt, men der er optræk til flere salg denne sommer.

Kantspiller Younes Bakiz har været holdt ude af truppen hele sæsonen hidtil, fordi man er enige om, at han skal sælges, og det er formentlig blot et spørgsmål om tid, før en transfer falder på plads.

Samtidig er der et par spillere, som Viborg FF nok nødigt vil slippe, men hvor buddene kan blive så attraktive, at man ikke kan sige nej. Det drejer sig om midtbanespiller Justin Lonwijk og venstre back Christian Sørensen, der begge tiltrækker sig interesse ovenpå en rigtig flot 2021/22-sæson.

Christian Sørensen rygtes til Brøndby, men Jesper Fredberg har sagt, at det vil kræve noget "voldsomt godt" at slippe venstrebacken. Ifølge Ekstra Bladet kræver Viborg syv millioner, mens Brøndby har tilbudt det halve. Det bliver spændende at se, om det ønskede milliontilbud kommer.   

Her kan der købes:
Ligesom der har været salgsaktivitet, har der også været gang i den, hvad angår indkøb af spillere. Lars Kramer er afløst af Zan Zaletel, og man har fået en ny kantspiller i Nils Mortimer, mens alsidige Jonas Thorsen er hentet ind.

Man kunne stadig godt bruge noget mere til kanterne, hvor man er forholdsvis tyndt besat - især hvis Justin Lonwijk sælges - men ellers afhænger transferaktiviteten nok af, hvem der bliver solgt. 

Især vil et salg af Christian Sørensen sende Viborg på markedet efter en venstre back, i og med at man ikke har en oplagt afløser i truppen. Selvom han bliver meget svær at erstatte, vil et salg dog nok indbringe et fint millionbeløb. 

Nøglepersoner:
Jesper Fredberg, sportsdirektør
Jacob Friis, cheftræner
Morten Jensen, fodbolddirektør

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.