• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen & Ole Hoffskov

Wilczek ikke bange for Brøndbys fans: Jeg er åben for at tale med folk

Foto: FC København/Andreas Højberg

Kamil Wilczek har ikke tænkt sig at stikke hovedet i jorden, hvis han møder Brøndby-fans. Han er åben for at gå i dialog med dem.

Af Kenneth Jensen & Ole Hoffskov

Han var en elsket målscorer og anfører i Brøndby IF, men bare et halvt år efter farvellet til klubben fra den københavnske Vestegn er Kamil Wilczek tilbage i dansk fodbold. Denne gang hos ærkerivalen FC København.

Det er - som Ståle Solbakken også selv siger - et meget kontroversionelt skifte, og Kamil Wilczek ved også godt, at han nok ikke er i alle Brøndby-hjerter i dag.

- Jeg forstår dem, de er meget følelsesladede. Men i livet er der mange dårlige ting, så at jeg spiller i FC København, er ikke verdens undergang. Livet går videre. For at være helt ærlig forsøger jeg at komme lidt væk fra det, for jeg ved, det er en svær periode, siger Kamil Wilczek om Brøndbys fans.

Polakken har allerede kunnet mærke reaktioner på sociale medier, fortæller han.

- Jeg fik mange beskeder på de sociale medier, men jeg er stemplet ud. Jeg fokuserer på fodbolden - det er det, jeg er her for, siger angriberen.

Han fortæller også, at der ikke lå et tilbud fra Brøndby, da han traf beslutningen om at skifte til FCK. Der var til sidst et par muligheder, men FC København lokkede altså mest, da han skulle træffe sit valg.

Læs også:Solbakken afslører pris-niveauet for Wilczek: Er det for mange penge?

Selv om han nu er FCK-spiller, kommer han aldrig til at glemme de gode år i Brøndby.

- Det ændrer sig ikke. Jeg vil ikke glemme mine år, det var en fantastisk oplevelse. Jeg er professionel fodboldspiller, og det må folk forstå. Jeg skal gøre det, der er bedst for min familie. De elsker København. Det her er det rigtige for mig, siger polakken, der slår fast:

- Jeg forstår dem, men de må også forstå mig.

Angriberen fortæller, at han gerne går i dialog med Brøndby-fans, skulle han møde dem.

- Jeg er ikke bange. Er der nogen, der har problemer, må de komme til mig og sige, hvad de vil, siger han og forklarer senere:

- Jeg er altid åben for at tale med folk - jeg er en åben og ærlig person.

Læs også:Boilesen om Wilczek-skifte: Hørte, Twitter næsten crashede i morges

Den 32-årige angriber, der scorede 17 gange i 18 kampe i Superligaen for Brøndby i sidste sæson, fortæller, at han tog skiftet til FC København, fordi hans familie har det godt i København, og fordi han vil vinde titler og spille i Europa.

De muligheder får han i FC København.

- Spillestilen er god for angribere. Der er meget action, og det er direkte. Det kan jeg lide. Jeg er 32 år, jeg vil vinde titler og spille i Europa, siger den polske skarpretter, der ved, at han nok også skal overbevise FCK-fansene om, at han er klubbens nye helt:

- Det kan godt blive svært, men hvis jeg præsterer og efterlader mit hjerte på banen, vil de kunne lide mig.

Kamil Wilczek har fået en treårig aftale med FC København. Han er 32 år og lavede 71 mål i 124 Superliga-kampe for Brøndby.

Læs også:Solbakken om Wilczek: Jeg forstår både Brøndby- og FCK-fans

Læs også:Brøndby-træner om Wilczek i FCK: Det er ikke noget, vi blander os i

Læs også:Det store Europa-overblik: Sådan spilles turneringerne til ende

---------------------------

Se FC København i den afgørende Europa League-playoff mod HNK Rijeka på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus